Bewust Stoken met Harlekijn haarden en kachels

Niets is zo heerlijk als een knetterend houtvuur. Maar u kunt er extra van genieten wanneer uw houtvuur ook milieuvriendelijk is en niet tot overlast van anderen. Wanneer u op de goede manier stookt wordt dit bereikt, maar hoe moet dat eigenlijk?

Daarom organiseren wij bij Harlekijn op verschillende data stookavonden. Tijdens  deze avonden leren wij u door middel van theorie- en praktijklessen hoe u goed moet stoken. Eerst krijgt u uitleg en nadien gaat u in één van kachels in onze showroom de theorie in praktijk brengen. 

Welke houtsoorten zijn het best?

Goed stoken begint met het juiste hout. om hoge emissie-uitstoot en overlast te voorkomen is het belangrijk dat u de juiste brandstoffen selecteert. Het is met name belangrijk dat u droog en schoon hout gebruikt. Nat of bewerkt hout zorgt voor negatieve gevolgen: buurtoverlast en eventuele milieuschade.  

Zwitserse Methode van hout stoken

De Zwitserse methode staat garant voor minder rook en vermindert schadelijke stoffen. Bekijk hier hoe de Zwitserse Methode werkt en bekijk onze video

Stooktraining bij Harlekijn haarden en kachels

Bekijk hier de data voor de geplande stookavonden. Reserveer via een e-mailbericht aan communicatie@huisenhaard.nl of via het contactformulier

>

Download de stookbrochure van Harlekijn door op de afbeelding te klikken!