Is een gashaard nog een verstandige aankoop? Kan ik mijn gashaard nog gebruiken? Deze en meer vragen over de gashaard horen wij dagelijks in onze showroom. Speciaal voor iedereen die met deze vragen zit, is dit blogbericht geschreven. Wij nemen graag uw twijfels weg.

Gebruik uw gashaard op een slimme manier

Was u er net uit en wilde u de stap zetten om een gashaard te kopen? Maar maakt u nu een pas op de plaats vanwege de recente ontwikkelingen? Of heeft u een gashaard, maar heeft u dit stookseizoen nog niet genoten van het warme vuur en de sfeervolle vlammen? Wij begrijpen die voorzichtigheid, maar wist u dat u zelfs kunt besparen met een gashaard wanneer u deze slim inzet?

Lokale verwarming met een gashaard

De gashaard wordt gebruikt als lokale verwarming en dat is juist waar we op moeten inzetten wanneer de energieprijzen stijgen. Verwarming op de plek waar u het nodig heeft en niet in de hele woning. U kunt dan ook energie/geld besparen wanneer u de radiatoren in de andere ruimtes zoals de slaapkamer en de hal omlaag draait en de gashaard aanzet. Zeker wanneer overdag extra warmte nog niet nodig is omdat het buiten nog warm genoeg is, of omdat u buitenshuis aan het werk bent, kan het voordeliger zijn om de haard aan te zetten wanneer u ’s avonds neer ploft op de bank. Natuurlijk is iedere situatie anders. Maar wanneer u op zoek bent naar een gashaard en u zich afvraagt of dit de juiste keuze is voor u, dan kijkt één van onze adviseurs graag met u mee. Hij zal u vertellen op welke manier u uw woonkamer het beste kunt verwarmen. Maar we kunnen u nu alvast vertellen dat u moet inzetten op lokale verwarming.

Klik hier voor onze gashaarden

Bespaar door uw gashaard slim in te zetten

Bespaar energie en investeer in uw woning

Energie besparen is iets wat ons allemaal bezig houdt. Het kan ook niet anders, want als u de media een beetje volgt gebeurt er veel op de energiemarkt. Ook zijn de energieprijzen hoog, waardoor energie besparen niet alleen beter is voor de wereld, maar ook voor uw eigen portemonnee. Zoals we hierboven al beschreven hebben, is het mogelijk door een slimme inzet van uw lokale gashaard te besparen.

Wilt u bewust omgaan met uw energieverbruik? Hier vindt u een aantal tips die vrijwel voor iedereen toepasbaar zijn (bron: Milieu Centraal):

  • Isoleer uw woning.
  • Verwarm slim. Dus alleen de ruimte waar u bent.
  • Zet de verwarming zo’n 1,5 uur voordat u naar bed gaat uit. De kamer blijft nog een lange tijd warm genoeg om aangenaam in te vertoeven.
  • Zet de thermostaat ’s nachts lager dan overdag (15 graden houdt de ruimte vocht-en vorstvrij)

Kortom: Zet de thermostaat lager en gebruik de lokale gashaard op een slimme manier.

Verwarm uw woning lokaal met een gashaard

Hoeveel kost een avond genieten bij de gashaard?

Wilt u uw woning lokaal verwarmen met een gashaard, maar vraagt u zich af hoeveel euro’s u dat gaat kosten? Wij hebben even een aantal rekenvoorbeelden gemaakt. Daarin hebben we ook het prijsplafond meegenomen dat in januari gelanceerd wordt. Dank zij dit plafond betalen we voor de eerste 1.200 kuub aardgas het maximale tarief van € 1,45.

Een gashaard heeft een gemiddeld vermogen van 5 kW. De haard verbruikt daarmee zo’n 0,6 kubieke meter gas per uur. Bij een gemiddeld vermogen kost een avondje stoken met een dergelijke gashaard zo’n 1,8 kubieke meter gas. Het gemiddelde gastarief is op dit moment € 2,50, straks met het prijsplafond is dat € 1,45. Dat betekent dat  een avondje genieten bij de gashaard u tussen de € 2,61 en € 4,50 kost.

Heeft u een gashaard met een hoger vermogen? Een gashaard met een gemiddeld vermogen van 8 kW verbruikt ongeveer 1 kuub gas per uur. Een avondje stoken gaat er 3 kuub doorheen. Dat betekent dat u op ongeveer € 4,35 tot € 7,50 uitkomt. Dat zijn toch geen gekke bedragen wanneer het gaat om een avondje thuis genieten?

Vragen over een gashaard? Wij helpen u graag!

Heeft u het blogbericht gelezen, maar zijn niet al uw vragen beantwoord? Bent u geïnteresseerd in de aanschaf van een gashaard en wilt u graag een adviesgesprek? U bent van harte welkom in onze 1.500m2 showroom in Beneden-Leeuwen. Maak een afspraak via 0487 – 594860, zo weet u zeker dat onze adviseur voldoende tijd heeft om u van goed en persoonlijk advies te voorzien.

Bekijk hier onze gashaarden Klik hier voor de showroompagina

Ontdek de gashaarden bij Harlekijn kachels