Heeft u een oude kachel in huis en wilt u deze graag vervangen? Heeft u bijvoorbeeld een gaskachel en wordt uw woning gasloos? Wij gaan graag samen met u op zoek naar een passend alternatief. U kunt bijvoorbeeld uw gaskachel vervangen door een houtkachel, pelletkachel of elektrische kachel. 

Wanneer is een haard aan vervanging toe?

Hoe lang een haard of kachel meegaat is verschillend. Het ligt aan het stooktoestel zelf en aan uw stookgedrag. Stookt u alleen in het weekend of gaat de haard vrijwel iedere avond aan? Het is allemaal van invloed op de levensduur van uw haard of kachel! Wanneer u nu een kachel koopt, kunt u ervan uitgaan dat deze tientallen jaren meegaat. Houd er wel rekening mee dat de kachels geproduceerd zijn met de kennis en techniek van nu. Ieder jaar worden haarden en kachels verbeterd. Daarom zal een kachel over 20 jaar voorzien zijn van andere technieken en gemaakt zijn met andere inzichten. In ons assortiment vindt u alleen haarden en kachels die voldoen aan de Eco Design richtlijn. Dat betekent dat deze voldoen aan strenge milieu-eisen. Zo weet u dat u met een haard of kachel van Harlekijn Haarden & Kachel uw woning op een verantwoorde manier kunt verwarmen.

Van houtkachel naar gaskachel

Gaskachel vervangen door een houtkachel

Heeft u een gaskachel maar wordt uw woning gasloos? Dan kunt u uw gaskachel laten vervangen door een houtkachel. Wanneer u van een gaskachel naar houtkachel gaat, houd dan wel rekening met de verschillen tussen deze twee typen kachel. Met uw huidige gaskachel bent u gewend om met 1 druk op de knop te genieten van een sfeervol vuur. Bij een houtkachel komt er wat meer bij kijken, maar het is zeker de moeite waard! U moet bijvoorbeeld zorgen voor geschikt hout om een goed vuur te kunnen stoken. Ook moet u zelf het hout stapelen en zorgen voor een mooi vuurtje. Moeilijk? Nee hoor! Bij Harlekijn Haarden & Kachels krijgt u namelijk bij aankoop van een houthaard een gratis stooktraining cadeau. Tijdens die avond leren we u stokenvia de Zwitserse Methode . Hiermee creëert u een schitterend en écht vuur. Het is misschien even wat meer werk, maar zeg nou zelf: er gaat toch niets boven een echt houtvuur?

Vervanging gashaard door een andere kachel

Wilt u uw vrijstaande gaskachel vervangen door een houtkachel? Dan begint u met een schone lei en is vrijwel alles mogelijk. Wanneer u uw inbouw gashaard gaat vervangen door een houtkachel en niet veel zin heeft in een verbouwing, kunt u het beste kiezen voor een inzet houtkachel. Deze inzethaarden zijn relatief eenvoudig te plaatsen in uw woning. De Barbas Unilux of Universal is zo’n stijlvolle front inzethaard met schitterend breed vuurbeeld. Past een 3-zijdig model beter? Dan is de Dik Geurts Instyle Triple low misschien wel dé haard voor u. Deze schitterende inzethaard heeft driezijdig vuurzicht én een hoog rendement!  

Inzet houtkachels

Gaskachel vervangen door houtkachel? Dat kan met een Dik Geurts houtkachel

Zoekt u naar een ander alternatief voor een gashaard? In ons uitgebreide assortiment vindt u ook elektrische haarden, pelletkachels en bio ethanol haarden. Welk type haard past het beste bij uw woning en uw wensen? Onze adviseur laat u graag de mogelijkheden zien.

Aanpassing rookkanaal bij vervanging gashaard

Het rookkanaal van een gashaard moet voldoen aan andere eisen dan het rookkanaal van een houthaard. Bij renovatie wordt vooraf goed gekeken of het huidige rookkanaal geschikt is voor de nieuwe haard of kachel. Houd er wel er rekening mee dat het rookkanaal misschien vervangen moet worden, wanneer deze niet geschikt is voor uw nieuwe haard of kachel. Om een veilige installatie te garanderen, moet namelijk alles kloppen. Natuurlijk maken onze monteurs dat perfect voor u in orde.

Van houtkachel naar gaskachel

Wilt u juist uw houtkachel vervangen door een gaskachel? Dan maakt u de overstap van echt, authentiek vuur naar gemak en comfort. De moderne gashaarden in ons assortiment zijn voorzien van een zeer realistisch vlambeeld, zodat u ook met een gasvuur optimaal kunt genieten. Wist u dat de meeste gaskachels ook verkrijgbaar zijn op propaangas? Bezoek onze uitgebreide en veelzijdige showroom in Beneden-Leeuwen en laat u verrassen door het realistische vuur van onze moderne gashaarden van merken als DRU, Kalfire en Bellfires.

Inzet gashaarden

Houtkachel vervangen door gaskachel

Vervanging gashaard of houtkachel? Bezoek de showroom!

Of u nu uw gaskachel wil vervangen door een houtkachel of van houtkachel naar gaskachel gaat, bij Harlekijn Haarden & Kachels bent u aan het juiste adres voor vervanging van uw oude haard of kachel. Maak uw wensen kenbaar bij onze adviseur en ga samen op zoek naar de haard of kachel die perfect aansluit bij uw wensen en woning. Zeker bij vervanging is het belangrijk om goed te kijken naar de verschillende typen haard. U bent natuurlijk gewend aan uw huidige haard en de overstap naar een haard met andere brandstof, kan dan best een dingetje zijn. Bedenk daarom goed waarom u wilt overstappen en wat de alternatieven zijn. U bent van harte welkom in onze ruime en uitgebreide showroom

Bezoek de showroom