Wanneer u verhuist naar een bestaande woning, kan het heel goed zijn dat deze woning een haard of kachel heeft. Is de kachel naar uw smaak? Dan heeft u geluk gehad! Maar wilt u liever de oude gaskachel vervangen door een houtkachel? Dan denken wij graag met u mee!

Iedereen is anders. Dat is heel duidelijk te zien aan de inrichting van een woning. De één volgt de laatste trends en kiest bijvoorbeeld voor een visgraatvloer en stalen deuren. De ander heeft een meer klassieke smaak en kiest voor een houten vloer, een vloerkleed met warme tinten en paneeldeuren.

Gashaard vervangen door houtkachel

Ook wat betreft haarden en kachels is er ontzettend veel keuze. Wilt u de gashaard vervangen door een houtkachel? Bijvoorbeeld omdat u gasloos wilt wonen? Het is goed om te weten dat een houtkachel niet zomaar kan worden aangesloten op het rookkanaal van een gaskachel. Kiest u voor vervanging van een gashaard? Dan moet rekening worden gehouden met de gasleiding, de kachelpijp en eventueel de schouw. Het beste is om de gasleiding af te doppen. Verder is een nieuw rookkanaal nodig speciaal voor uw nieuwe houtkachel. Onze monteurs werken uiterst nauwkeurig, netjes en volgens de laatste regels. Zo weet u dat u veilig kunt gaan genieten van de nieuwe houtkachel.

Bekijk onze houtkachels

Van houtkachel naar gaskachel

Alternatief gashaard. Wat past het beste bij u?

Een ander alternatief voor de gashaard? Natuurlijk kunt u kiezen om van gaskachel naar houtkachel over te stappen. Maar er zijn ook andere opties mogelijk. Wat dacht u bijvoorbeeld van een moderne elektrische haard of eventueel een pelletkachel? Groot voordeel aan een elektrische haard is dat deze vrijwel overal geplaatst kan worden. Elektriciteit is het enige dat de haard nodig heeft om te vlammen. Tegenwoordig worden de elektrische haarden steeds realistischer, neem bijvoorbeeld de Kalfire E One of de Dru Virtuo. Beide prachtige elektrische haarden en een goed alternatief voor een gashaard. Let er wel op dat een elektrische haard minder warmte afgeeft dan een gashaard of houtkachel. De meeste elektrische waarden geven tot 2,5 kW warmte af. Dat is een aangename bijverwarming, maar maakt de haard niet geschikt als hoofdverwarming. Een pelletkachel is daarentegen een krachtige kachel met een flinke warmteafgifte. Natuurlijk kunt u ook een oude gaskachel vervangen door een modern toestel. U kunt dan ook kiezen voor een gashaard op propaangas. Zo bent u niet afhankelijk van aardgas. Wilt u meer informatie over alternatief voor de gashaard? Ga het gesprek aan met onze adviseur en laat u informeren.

Lees meer over gashaard op propaan

Van houtkachel naar gaskachel

Het kan natuurlijk ook dat u de houtkachel wil vervangen door een gaskachel. Is uw houtkachel verouderd en wilt u graag eenvoudig en snel genieten van vuur? Dan kunt u ervoor kiezen om van houtkachel naar gaskachel te gaan. Ook wanneer u uw houtkachel laat vervangen door een gaskachel, is een nieuw rookkanaal nodig. Het rookkanaal van een houtkachel moet namelijk uitmonden boven de nok van het dak. Bij een gashaard is dit niet nodig.

Gaskachel vervangen door houtkachel? Dat kan met een Dik Geurts houtkachel

Wat is goedkoper gaskachel of houtkachel?

Wilt u een oude kachel laten vervangen, maar weet u niet goed wat voor kachel u moet kiezen? Het beste is om een bezoek te brengen aan de showroom en de verschillende haarden en kachels te bekijken. Een haard moet u namelijk zelf ervaren. Iedere kachel heeft een andere uitstraling en ook de vlambeelden verschillen. Hoewel het vlambeeld van houtkachels onderling minder verschilt dan van gashaarden, is het toch zeker aan te raden om zelf op onderzoek uit te gaan om te kijken wat u aanspreekt. Speelt het financiele plaatje ook mee? Wat is goedkoper, een gaskachel of houtkachel? Hierbij spelen verschillende factoren mee. Wanneer u alleen kijkt naar de prijzen van de gaskachel en houtkachel en de installatie ervan, is dit enigszins vergelijkbaar. Natuurlijk moet u dan niet de goedkoopste gaskachel met de duurste houtkachel vergelijken, maar de gemiddelde prijzen. Wanneer de haard of kachel geplaatst is, dan kijkt u vooral naar de gasprijzen en natuurlijk de prijs van goed stookhout. Door hout te stoken, bezuinigt u op de energierekening, maar om te genieten van een mooi houtvuur, zijn wel houtblokken nodig. Ook is de isolatie van uw woning van belang. Bij een goed geïsoleerde woning, is stoken goedkoper.  

Gaskachel vervangen door houtkachel

Heeft u een verouderde haard of kachel en bent u op zoek naar iets anders? Wilt u een gaskachel vervangen door houtkachel? Of juist uw houtkachel vervangen door een gaskachel? Onze adviseurs kijken graag mee wat er mogelijk is in uw persoonlijke situatie. Neem foto’s en/of tekeningen mee van de huidige situatie, zodat we persoonlijk advies op maat kunnen geven. Wij denken graag met u mee, zodat u over een tijdje kunt genieten van het vlammenspel van een moderne kachel, die voorzien is van de nieuwste technieken. Zo kunt u weer jaren genieten van vuur.

Bezoek de showroom

Houtkachel vervangen door gaskachel