U wilt graag een haard of kachel in uw woning. Een sfeervol vuur dat een heerlijk warmte met zich meebrengt. Maar welke haard past nou het beste bij u? Is dat een moderne houthaard of toch een gaskachel? Harlekijn helpt u graag bij het maken van deze keuze!

Ontdek het ruime assortiment kachels in onze showroom

Wanneer u de showroom van Harlekijn bezoekt, ziet u dat u bij ons keuze heeft uit verschillende brandstoffen, namelijk pellets, bio ethanol, elektrisch, gas en hout. Het meest populair zijn (nog steeds) de houthaarden en gaskachels. Overeenkomsten tussen deze twee zijn het schitterende vlammenspel en de heerlijke warmte. Heeft u een goed geïsoleerde nieuwbouwwoning, dan is een kachel tussen 4 en 6 kW vaak voldoende. Is uw woning ouder en meer warmte gewenst? Kies dan voor een hoog rendement houtkachel of een modere gashaard met een hoog rendement en grotere warmte-afgifte. 

Gashaard kopen? Bezoek de showroom

Manier van stoken is het grootste verschil

Het grootste verschil tussen een houthaard en gaskachel? Dat is toch wel de manier waarop u uw vuur stookt. Voor een houthaard heeft u droog hout nodig met een vochtpercentage tussen de 15 en 18%. Het handigste is om dit op te bergen in een houthok in uw tuin. Zo bent u niet meteen door uw voorraad heen en kunt u tijdens koudere avonden genieten van een schitterend houtvuur. Ook het stoken zelf is wat meer werk, maar hiervoor wordt u zeker beloond! Er gaat namelijk niets boven een authentiek houtvuur. En een gashaard? Tja, dat is met 1 druk op de knop genieten van de warmte en sfeer.  

Minder ingrijpende verbouwing bij plaatsing gashaard

Ook is er voor de plaatsing van een gashaard vaak een minder ingrijpende verbouwing nodig. Onze monteurs leggen een extra gasleiding aan, speciaal voor de haard. Kiest u voor een gashaard op propaangas? Dan wordt buiten uw woning een plek gerealiseerd waar u de flessengas eenvoudig kunt plaatsen en aansluiten aan de haard. De uitmonding mag bij een gashaard door de gevel of bijvoorbeeld door het platte dak van uw uitbouw. Kiest u voor een houtkachel, dan wordt een rookkanaal geplaatst dat uitmondt bij de nok. Dat klinkt misschien heftig, maar onze monteurs zijn zeer ervaren en hebben binnen een aantal uren een rookkanaal aangelegd. Of dat rotzooi met zich meebrengt? Nee. Onze monteurs laten alles netjes achter. 

Houthaard kopen? U bent van harte welkom!

Onze adviseur helpt u graag in onze sfeervolle showroom

Bent u er na het lezen van dit blogbericht nog niet helemaal uit? Helemaal niet erg! Bezoek onze showroom en leg uw wensen voor aan onze adviseurs. Aan de hand van foto's en eventueel tekeningen van uw woning, gaan onze adviseurs samen met u op zoek naar die ene haard die perfect aansluit bij uw wensen, stookgedrag en woning. Wij snappen best dat die keuze niet in een kwartier is gemaakt, daarom nemen wij graag de tijd voor u. Wij laten u verschillende haarden en kachels zien die brandend in onze showroom staan, zodat u zelf het verschil kunt ervaren tussen een houthaard en gaskachel. U leest het al, u bent van harte welkom in onze uitgebreide en veelzijdige showroom in Beneden-Leeuwen.

Nu al meer lezen?