Heeft u een veranda in de tuin waar u ’s avonds heerlijk geniet? Een veranda is echt een meerwaarde voor de tuin en een plek van ontspanning. Overweegt u een houtkachel onder de overkapping? Lees dan dit blogbericht goed door.

Houtkachel onder overkapping voor sfeer en gezelligheid

Is een gezellig vuur eigenlijk het enige dat u nog mist in uw veranda of onder de overkapping? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij begrijpen dat u wanneer het kouder wordt buiten, u graag wilt blijven genieten van het buitenleven. En wat is er dan mooier om te genieten bij een lekker haardvuur? Op die manier heeft u naast warmte ook nog eens een sfeervol vlammenspel waarbij u heerlijk weg kunt dromen.

Bekijk hier onze vrijstaande houtkachels

Houtkachel voor buiten onder de overkapping

Wilt u een houtkachel voor onder de overkapping? Dan moet de installatie voldoen aan het Bouwbesluit.

Wat staat er in het Bouwbesluit? 

  1. Hoe hoog moet de pijp van een houtkachel zijn?
  2. Hoe hoog moet een schoorsteen boven het dak uitsteken?
  3. Wordt voldaan aan de minimale afstand tot omliggende gebouwen en ventilatie-openingen?

Een belangrijk vraagstuk is ook het voorkomen van overlast naar de woonomgeving. Lage rookkanalen zorgen er voor dat rook in dicht bebouwde gebieden tussen de woningen blijft hangen. Het is daarom dat we bij Harlekijn uiterst kritisch zijn in het plaatsen van houtkachels in veranda’s en/of bijgebouwen.

Houtkachel onder de overkapping? Dat kan.

Welke houtkachel voor een overkapping?

Voldoet uw veranda aan de juiste eisen voor plaatsing van een houtkachel onder de overkapping? En wilt u graag een houtkachel in uw overkapping installeren? Dan kunt u het beste kijken bij onze vrijstaande houtkachels. Dit zijn kwaliteitskachels waarmee u tijdens koudere zomeravonden kunt genieten van een sfeervol vuur en heerlijke warmte. Gaat het om nieuwbouw of is er ruimte voor een grotere ombouw? Dan is een inbouwhaard uiteraard een prima alternatief.

Stook via de Zwitserse Methode om overlast tegen te gaan

Hoe vervuilend is een houtkachel? Een houtkachel hoeft niet vervuilend te zijn, maar u moet wel weten hoe u ermee om moet gaan, welk hout u het beste gebruikt en hoe u moet stoken. Net zoals binnen, is het natuurlijk belangrijk dat u ook uw buitenkachel op de juiste manier stookt. Dit doet u via de Zwitserse Methode. Daarbij legt u het meest brandbare materiaal bovenop en ontstaat snel volledige ontbranding. Wist u dat u bij aanschaf van een houthaard of houtkachel bij Harlekijn een stooktraining cadeau krijgt? Wij vinden het namelijk belangrijk dat onze klanten weten hoe zij een goed vuur moeten stoken. 

Hoe werkt de Zwitserse Methode?

Houtkachel onder de overkapping

Gashaard als buitenkachel onder de overkapping

Twijfelt u of uw veranda geschikt is voor een houtkachel en wilt u er alles aan doen om buurtoverlast te voorkomen? Kies dan voor een gashaard! Met een gashaard geniet u eenvoudig en snel van een heerlijke warmte en schitterend vlambeeld. Het vuur is makkelijk te regelen en u weet zeker dat u niet voor overlast zorgt. Wij hebben diverse tuinhaarden op gas, zowel vrijstaand als inbouw.  

Klik hier voor onze gashaard

Buitenhaard onder de overkapping

Buitenhaard onder de overkapping? Bezoek de showroom

Wilt u weten of uw situatie geschikt is voor een houtkachel voor onder de overkapping? Een houtkachel onder de overkapping installeren, is niet zomaar iets wat even snel door iedereen gedaan kan worden. Het is belangrijk om de regels op te volgen en te kiezen voor een juiste installatie. Zo weet u zeker dat u gaat voor veiligheid en langdurig plezier. Maak een afspraak met één van onze adviseurs en neem foto’s en maattekeningen mee van uw veranda. Op die manier kunnen we op zoek naar een sfeervolle oplossing die past binnen de regelgeving, zodat u heerlijk buiten kunt genieten van een buitenhaard onder de overkapping. Wordt het een houtkachel onder de overkapping of toch een gaskachel? Wij voorzien u graag van meer informatie zodat u de juiste keuze maakt voor warmte en sfeer in uw tuin. Maak een afspraak voor bezoek aan onze 1.500 m² showroom. De koffie staat klaar. 

Bekijk onze haarden en kachels Klik hier voor de showroompagina