Wanneer u uw houtkachel stookt, ontstaat er mogelijk roetvorming in de kachel. Deze roet zet zich af op koude oppervlakken, bijvoorbeeld de ruit. Door het juiste hout te gebruiken en op de juiste manier te stoken, wordt de ruit minder vies. Toch blijft het nodig om de kachelruit regelmatig schoon te maken. 

Geniet van een schitterend vuur door een schone ruit

Optimaal genieten met een houtkachel kan eigenlijk alleen met een schone ruit. U heeft het beste zicht op de vlammen en kunt heerlijk wegdromen bij het vuur. Door het juiste hout te gebruiken en op de juiste manier te stoken, wordt de aanslag al minder. Welk hout is goed?

  • Voldoende droog hout met een vochtpercentage tussen 10 en 18%
  • Gekloofd hout (van loofbomen, els, berk, essen, beuk, eiken)
  • Geperst hout (houtbriketten) 

Vraag ons Installatie en Onderhoud Magazine aan

Wilt u meer weten over Installatie en Onderhoud van Harlekijn? Voer uw e-mail adres in om ons magazine te downloaden

Gebruik ruitenreiniger voor haarden en kachels

In onze showroom verkopen wij speciale ruitenreiniger voor haarden en kachels. Deze ruitenreiniger is speciaal geproduceerd om de ruit van uw haard of kachel weer brandschoon te krijgen. Spuit de ruit in en laat de ruitenreiniger even intrekken. Met een glasvezeldoek kunt u het glas perfect schoonmaken. Bij hardnekkige aanslag herhaalt u het schoonmaken. 

Ruit uit de houthaard halen en terug zetten

Heeft u een inbouw houthaard? Lees dan in de handleiding hoe u de ruit uit de haard haalt. Leg deze op een zachte ondergrond om beschadiging te voorkomen en spuit de ruit in met Van Manen ruitenreiniger. Gebruik de glasvezeldoek om het glas te reinigen. In de handleiding vindt u ook hoe u de ruit weer terug zet. 

Ontdek onze moderne houtkachels in de showroom

Een groot aantal van de moderne houtkachels in onze showroom is voorzien van een techniek zodat de vlammen niet in contact komen met de kachelruit. Hierdoor blijft het glas al een stuk schoner. Bent u op zoek naar een moderne houtkachel met optimaal vuurzicht? U bent van harte welkom in onze uitgebreide showroom in Beneden-Leeuwen. Onze verkoopadviseurs helpen u graag bij uw vragen over houtkachels. Wilt u online meer lezen over houtkachels?