Heeft u een houthaard of houtkachel? Dan heeft u natuurlijk hout nodig om de kachel te gebruiken. Maar wat is nu een goede plek om uw hout op te bergen? Wij geven u inspiratietips voor houtopslag binnen.

Functionele en sfeervolle houtopslag binnen

Naast dat het functioneel is, ziet het er ook sfeervol uit wanneer u haardhout opbergt binnen. Wel is het belangrijk dat wanneer u dit hout ook wilt gebruiken om te stoken, het hout eerst goed droog is. U kunt bij verschillende partijen hout bestellen dat al 2 jaar gedroogd heeft en dus meteen klaar is voor gebruik. Ook kunt u zelf hout laten drogen. Wilt u zelf hout laten drogen? Doe dit dan buiten op een winddoorlaatbare plaats. Ook moet de locatie niet te vochtig zijn, zodat er geen schimmelvorming ontstaat. Om schimmelvorming tegen te gaan, kunt u het beste hout niet meteen op de grond leggen, maar bijvoorbeeld op een pallet of een paar balkjes, zo kan de wind er ook bij. Een goede plek is onder een overkapping in de tuin. Let er wel op dat de houtopslag niet naar de regenkant staat, omdat het hout anders telkens nat regent en dan niet voldoende droog is om te stoken. Afhankelijk van het houtsoort duurt het 1 tot 2 jaar voordat het hout geschikt is om te stoken.  

Vraag ons Inspiratie Magazine aan

Wilt u meer inspiratie op doen bij Harlekijn? Voer uw e-mail adres in om ons magazine te downloaden

Haardhout opbergen binnen. Wat zijn de mogelijkheden?

Wilt u een houtopslag binnen? Dan zijn er verschillende opties. Wij lichten er graag een aantal voor u uit, namelijk:
- Ingebouwde houtnis
- Design stalen houtrek
- Mand voor houtopslag binnen
- Houtopslag behorend bij de kachel

Diverse mogelijkheden voor houtopslag binnen.

Ingebouwde houtnis om haardhout op te bergen binnen

Wanneer u kiest voor een inbouwhaard, heeft u keuze uit verschillende opstellingen. We zien dat veel klanten die een inbouwhaard willen, ook meteen een houtnis laten inbouwen. Zo creëert u een stijlvol geheel in de woonkamer en heeft u meteen een brandhout opslag binnen. In onze showroom zijn een groot aantal houtnissen ingebouwd bij diverse opstellingen. Horizontaal georganiseerd of toch liever verticaal? Klein of groot? Het is allemaal mogelijk! Ook kunt u ervoor kiezen om de houtopslag binnen te combineren met een op maat gemaakt plateau. 

Klik hier voor onze inbouw houthaarden

Houtnis ingebouwd bij een Dik Geurts inbouwhaard.

Design stalen houtrek als houtopslag binnen

Heeft u liever een apart element als brandhout opslag binnen? Kies dan voor een design houtrek van staal. Ook deze zijn er in veel verschillende soorten en maten. Een stalen houtrek heeft een stoere en robuuste uitstraling en past uitstekend in een industriële inrichting. Ook kunt u eenheid creëren door een stalen houtrek te combineren met een vrijstaande, stalen kachel.

Haardhout opbergen binnen in een mand

Natuurlijk is het ook mogelijk om een mand te gebruiken voor houtopslag binnen. Wanneer u kiest voor een niet te grote mand, kunt u deze mee naar buiten nemen om het hout bij te vullen. U heeft keuze uit verschillende materialen zoals rotan, kunstleer, vilt of rubber. Ieder soort met zijn eigen unieke eigenschappen en kenmerken.

Houtmand als houtopslag binnen? Ontdek de mogelijkheden!

Houtopslag binnen behorend bij de kachel

Bij verschillende vrijstaande houtkachels heeft keuze uit een houtopslag die hoort bij de kachel. Voordeel aan deze houtopslag binnen is dat het één geheel vormt met de kachel. Wilt u een vrijstaande kachel met een bijbehorende houtopslag? Dan is er bijvoorbeeld de Contura 556 Style, Dik Geurts Folke, Dik Geurts Vidar Triple, Altech Max B Depot en de Barbas Box Panorama 55.

Klik hier voor onze vrijstaande houtkachels

Welke houtopslag voor binnen vindt u het mooiste?

Heeft u al een voorkeur voor het soort haardhout opslag binnen? Welke variant past het beste bij uw woonstijl? Gebruikt u de houtopslag binnen alleen als decoratie of wilt u het hout ook stoken? Let er dan op dat het hout goed gedroogd is. Goed haardhout heeft een vochtpercentage tussen de 15 en 18%. Het percentage meet u eenvoudig met een vochtmeter. Deze zijn verkrijgbaar in onze showroom. Wilt u meer weten over de diverse mogelijkheden voor houtopslag binnen? Doe inspiratie op in onze 1.500m in Beneden-Leeuwen.

Bekijk hier onze houtkachels Klik hier voor de showroompagina