Het vooruitstrevende, gepatenteerde brandsysteem van Ruby Fires, geeft vuur in de meest veilige vorm. Harlekijn kiest bewust voor Ruby branders vanwege de veiligheid. 

Getest volgens DIN 4734-1

De branders voldoen aan de laatste normering en dragen het DIN 4734-1 keurmerk. De branders zijn getest in overeenstemming met de criteria als opgesteld door de gezamenlijke testinstituten in Europa. Deze criteria hebben betrekking op het brandstofgebruik, het vrijkomen van CO2 en de functionaliteit van de brander.

De keramische kern absorbeert de brandvloeistof volledig, waardoor het onmogelijk is dat er vloeistof uit de brander lekt of morst, in tegenstelling tot systemen met open reservoir. De vulopening is apart van het brandgedeelte en door het ingebouwde veiligheidssysteem is het onmogelijk de branders te vullen zolang deze nog branden.

De verdamping van de vloeistof veroorzaakt de verbranding. Door het geleidelijk vrijkomen van het gas, is er een constante verbranding. Hierdoor is de brander niet alleen de veiligste op de markt, maar ook zuinig in gebruik.

Complete brander is gemaakt van hoge kwaliteit roestvaststaal.

Geïntegreerde veiligheid

Het vullen is alleen mogelijk bij een gesloten brandopening. De brander wordt geopend en gesloten met behulp van bijgeleverde pookjes. Hierdoor gemakkelijk te doven en te vullen. De keramische steen absorbeert de brandvloeistof als een spons. Keramische wol in de buitenbak absorbeert de overtollige brandvloeistof.

Klik hier voor alle bio-ethanol haarden