Verfijn het aanbod Alle filters wissen
  • Vermogen ?
  • 1-3 kW
  • 4-6 kW
  • 7-9 kW
  • 10 > kW
  • Materiaal
  • Prijs

Cv-haarden en cv-kachels

Hout als brandstof is weer helemaal terug. Het is niet alleen gezellig, het bespaart u ook nog eens een hoop energiekosten. Cv-haarden zijn ontwikkeld om met een efficiënte verbranding de warmte te verspreiden door het gehele huis. Het principe van de cv-haarden bestaat al enige tijd. De huidige technieken zijn alleen niet te vergelijken met eenvoudige warmte wisselaars.

De voordelen van een cv-haard

De warmte wisselaar van een cv-haard is ontwikkeld om zoveel mogelijk warmte af te geven aan het cv-water. 65% van de warmte die de cv-haard genereert, wordt doorgegeven aan het water. De warmte blijft niet alleen in de huiskamer maar verspreidt zich in het gehele huis door uw bestaande cv-installatie. De schone verbranding zorgt voor een hoog rendement, een schoon glas en een laag houtverbruik.

Werking van de cv-haarden

De cv haarden hebben een warmtewisselaar, dit is een ruimte waar het water opgewarmd wordt door de rookgassen van het vuur. Deze ruimte is door middel van een aan- en afvoerleiding aangesloten op uw bestaande cv-installatie. U stookt met cv-haard evenveel als met een gewone houtkachel. Het water van de cv-installatie wordt tijdens het stoken opgewarmd en dit warme water wordt met een pomp het hele huis verspreid. Zo wordt heel uw huis verwarmd door de cv-haard en bespaart u veel op stookkosten!

Gebruik van een cv-kachel

Een cv-haard geven voldoende warmte om een gemiddeld huis van warmte te voorzien (afhankelijk van grootte en isolatiewaarde). Tijdens het stoken van de cv-haard brandt de cv-ketel niet. Als de cv-haard toch te weinig vermogen heeft om uw huis te verwarmen dan verwarmt de cv-ketel extra bij. Beide apparaten kunnen tegelijker tijd branden. Des te meer u stookt des te meer u bespaart. Bij een houtverbruik van 4,5 kuub hout per jaar verdient u uw haard in 5-6 jaar terug.

Kom naar de showroom voor de cv-haarden!

Cv-haarden moeten altijd op uw situatie worden aangepast. Kom daarom naar de showroom van Harlekijn haarden en kachels waar onze adviseurs u graag helpen. Zij weten wat u nodig heeft om deze duurzame koop te doen. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met Harlekijn haarden en kachels. 

 

lees meer