Bezoek onze Showroom
Afbeelding

Stookinstructie | Hout

Voor verantwoord en probleemloos hout stoken
De vier pijlers voor kwalitatief hout stoken

Verantwoord en goed hout stoken bestaat uit vier belangrijke pijlers. Harlekijn klanten voldoen al aan de eerste twee, namelijk een goed toestel en een vakkundige installatie. Met geschikt stookhout en de juiste vaardigheden bent u goed voorbereid. Meer weten over de vier pijlers? Kijk de video.Liftdeurhaarden

Deze video toont hoe een liftdeurhaard het beste kan worden gestookt. Deze instructie geldt bijvoorbeeld voor onze liftdeurhaarden van Kalfire en Spartherm.Houtkachels (1 luchtschuif)

De meeste houtkachels kennen nog maar 1 luchtschuif. Daarmee worden zowel de primaire als de secundaire luchtstromen geregeld. Deze instructie geldt bijvoorbeeld voor alle Geurts houtkachels.Houtkachels (2 luchtregelingen)

Sommige houtkachels zijn uitgevoerd met 2 luchtregelingen. De eerste is dan de primaire luchtregeling (nodig bij het aansteken van de kachel), de tweede regelt de secundaire luchtstroom (verbrandingslucht). In deze video leggen we uit hoe deze regelingen optimaal te bedienen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de Contura houtkachels uit ons assortiment.Barbas Unilux 

Voor de Barbas Unilux maakten wij een afzonderlijke instructie. Van belang is om het onderste stookrooster bij het aansteken vrij te maken, zodat de verbrandingslucht vrij de stookruimte kan binnenstromen. Vanwege de compacte stookruimte en het gebruikte materiaal van de binnenwanden is het van belang de eerste lading hout goed door te stoken. De kachel komt daarmee optimaal op temperatuur.

AfbeeldingStookavonden

Met de nieuwste inzichten en technieken leert u niet alleen optimaal stoken voor uzelf, maar ook voor uw omgeving. In de praktijk blijken de meeste overlast situaties namelijk veroorzaakt te worden door verkeerd stookgedrag. In veel gevallen komt dat weer door gebrek aan kennis bij de stoker.

Bezoek een van onze stookavonden!