Onze stookavond van februari is weer goed bezocht! Het einde van de winter is in zicht, maar goed leren stoken blijft belangrijk. Of u de houtkachel dagelijks stookt of eens in de week. Goed stoken is essentieel! 

Goed vuur stoken aan de hand van 4 pijlers

Heeft u een houtkachel gekocht bij Harlekijn en wilt u goed leren stoken? Bezoek dan de stookavond in onze showroom. Tijdens deze stookavond leggen onze verkoopadviseurs u uit wat belangrijk is om een goed vuur te creëren. Dit doen wij aan de hand van 4 pijlers:

  •  Gekeurd toestel
  •  Gecertificeerde installatie
  •  Geschikte brandstof
  •  Juist stookgedrag

Bij Harlekijn bent u sowieso al verzekerd van een gekeurd toestel en een gecertificeerde installatie. Harlekijn is namelijk een DE-erkend bedrijf en is op de hoogte van de huidige regelgeving rondom de plaatsing van de haard of kachel. Tijdens de stookavond vertellen we u welke brandstof geschikt is om te stoken en hoe u een verantwoord vuur stookt met optimale verbranding en een levendig vlammenspel.

Zwitserse Methode, stoken zonder overlast

Na de presentatie, gaan onze verkoopadviseurs met u de showroom in om te stoken in een haard of kachel die vergelijkbaar is met uw eigen toestel. Kort gezegd werkt de Zwitserse Methode als volgt:

  1. Gebruik goed hout
  2. Stapel kruislings 
  3. Plaats aanmaakhoutjes met daartussen aanmaakblokjes
  4. Steek het vuur aan
  5. Vul bij op het gloedbed

Meld u nu aan voor de stookavond en leer goed stoken

Wilt u ook een stookavond bijwonen? Meld u dan aan voor stookavond. Wij hopen u binnenkort te begroeten bij de stooktraining in de showroom