Bezoek onze Showroom

Verantwoord stoken - Kan Wel!

Hoe kunt u uw woning Verantwoord Verwarmen met een houtkachel? Daarvoor dient uw installatie te voldoen aan vier belangrijke pijlers. 

  1. Een gekeurd toestel (Ecodesign)
  2. Een vakkundige installatie (DE-erkend bedrijf)
  3. De juiste brandstof (schoon en droog)
  4. Goed stookgedrag (kennis en verantwoordelijkheid)

Kies voor Harlekijn haarden en kachels en punt 1 en 2 hoeft u zich al geen zorgen meer over te maken. Meld u aan voor onze stooktraining en daar gaan we dieper in op punt 3 en 4. Bij Harlekijn kiest u niet alleen voor een sfeervol vuur, maar ook voor een verantwoord vuur! 

 

Meer over verantwoord hout stoken

Genieten rond de houthaard

Samen met familie of vrienden rondom het knapperende vuur van de houthaard genieten van warmte en sfeer. De vlammen brengen een rode gloed in de kamer en daarmee een sfeer van gezelligheid en intimiteit. Starend in de vlammen vergeet u de zorgen van alledag en geniet u van het moment. Een houthaard is een echte sfeermaker voor uw woning. De warmte en het schitterende vuurzicht, zijn een waardevolle toevoeging voor uw interieur. Niet alleen in de winter, maar ook op frisse dagen in de lente of herfst kunt u genieten van de aangename bijverwarming die een houthaard met zich meebrengt.

Alle vrijstaande houtkachels

Ervaar nostalgie met een houthaard

Zolang de mensheid er is, is er vuur. Vuur is één van de vier elementen van de natuur, naast aarde, water en lucht. Uit deze vier oerprincipes is alles opgebouwd. Het element vuur staat voor energie, voor passie, voor kracht. Met een houthaard kunt u deze energie in huis halen. Onze voorouders gebruikten hetzelfde vuur om zich aan te warmen en voedsel te verhitten. Vuur is niet veranderd, kachels wel. Onze moderne houthaarden zijn voorzien van de nieuwste technieken, zodat u onbezorgd kunt genieten van een veilig en duurzaam vuur. Wilt u een houthaard kopen? Met een moderne houthaard haalt u eenvoudig een stukje nostalgie in huis, maar in een eigentijds jasje.

Alle inbouw houtkachels

Jøtul F163, een moderne houthaard

De Jotul F163 is een prachtige houthaard die opvalt door zijn grote zijruiten. Zo kunt u van drie kanten genieten van een schitterend vlammenspel. De eigentijdse vormgeving maakt deze houthaard een sfeervolle blikvanger die uitstekend past in verschillende interieurstijlen. De drie stevige poten geven deze moderne houthaard een natuurlijke, moderne uitstraling. De Jotul F163 is de perfecte haard als u op zoek bent naar een moderne houthaard die eenvoudig is in gebruik. Harlekijn is houtkachel specialist en in onze houtkachel showroom kunnen we u alles vertellen over deze schitterende vrijstaande kachel van Jotul.

Bekijk deze kachel hier

Verantwoord Verwarmen met
een houtkachel

Wie kan het nog? Goed hout stoken? Het is van groot belang dat u goed leert stoken wanneer u kiest voor een houthaard. Een eigentijdse houtkachel is een echte sfeermaker in huis en bij verantwoord gebruik een CO2 neutraal toestel. Wilt u meer informatie over Verantwoord Verwarmen met een houtkachel? Bekijk het filmpje, bezoek onze showroom of lees de berichten in ons online kenniscentrum.

Naar het kenniscentrum

Duurzaam stoken in een houthaard

Om optimaal te kunnen genieten van een levendig vuur in uw houthaard, is het belangrijk dat u goed hout gebruikt en op de juiste manier stookt. Maar hoe doet u dat? Onze voorouders leerden van generatie op generatie vuur te stoken. Tegenwoordig is een houthaard een bewuste keuze en niet een vanzelfsprekendheid. Harlekijn is houtkachel specialist en wij willen graag onze kennis delen. Daarom organiseren wij door het jaar heen stookavonden om onze klanten te leren stoken. Onze expert helpt u door theorie en praktijk te combineren, zodat u aan het eind van de avond weet hoe u duurzaam hout kunt stoken. Zo kunt u op een milieubewuste manier genieten van uw houthaard.

Naar het kenniscentrum

Houtkachel kopen in de showroom

De showroom van houtkachel specialist Harlekijn is altijd up-to-date. Regelmatig ondergaat onze houtkachel showroom een metamorfose en worden oude modellen vervangen door nieuwe haarden en kachels voorzien van de nieuwste technieken. Wilt u een houthaard kopen? Wij hebben diverse modellen in onze uitgebreide showroom. Zoekt u een moderne houthaard? Ontdek de ongekende mogelijkheden bij Harlekijn haarden en kachels. Laat u verrassen door ons uitgebreide assortiment houthaarden! Een bezoek aan onze houtkachel showroom is elke keer weer een beleving op zich.

Alle houtkachelsAlle nieuwsberichten

Een greep uit ons assortiment...

Contura 556 Style Houtkachel
Contura 556 Style
Hout
Houtkachel met ronde vormen die zorgt voor een indrukwekkend vuurzicht. 
Kalfire W85/40F Houtkachel
Kalfire W85/40F
Hout
Horizontale fronthaard voorzien van de nieuwste technieken. 
Dik Geurts Ivar 5 Store Houtkachel
Dik Geurts Ivar 5 Store
Hout
Compacte houtkachel met praktische opbergruimte voor hout. 
Barbas Unilux 80 Houtkachel
Barbas Unilux 80
Hout
Compacte Barbas inzethaard met schitterend vlammenspel. Getoonde prijs is exclusief kader.