Een bio ethanol open haard heeft een veilige en schone brander, die brandt op een biologische brandstof. De gassen die vrijkomen tijdens het branden zijn veilig. 

Een groot voordeel is dat u kunt genieten van een open vuur. Dit zorgt voor een unieke, gezellige sfeer die merkbaar is zodra de haard wordt aangestoken. Ook is een bio-ethanol haard perfect geschikt om te plaatsen in een schouw. Daarmee creëert u weer een heel andere sfeer.

Vuur van biologische brandstof

Bio-energie is de verzamelnaam voor energie uit energiedragers die rechtstreeks, dan wel via een chemische omweg, zijn gewonnen uit organisch materiaal (biomassa). Dergelijke energiedragers worden biobrandstoffen genoemd en zijn strikt genomen zonne-energie die in chemische vorm is opgeslagen (bron: Wikipedia).

Bio-ethanol is een soort alcohol en het woord ‘bio’ geeft aan dat deze brandstof gemaakt is van een biologische bron zoals bijvoorbeeld suikerbiet, suikerriet of mais. Bio-ethanol is een vloeistof dat lijkt op water. Bij het branden van een bio-ethanol haard, is het belangrijk dat er goed geventileerd wordt in de ruimte. De haard trekt namelijk zuurstof uit de kamer om het vuur te laten branden. Het is daarom verstandig om bijvoorbeeld het raam op een kier te zetten. Zo kunt u veilig, vertrouwd en eenvoudig genieten van een sfeervol vuur.

Keramische brander van Ruby Fires

De keramische brander van Ruby Fires is uitgevoerd met een gepatenteerde keramische (poreuze) steen. De brandstof wordt volledig in de keramishe steen geabsorbeerd. Zodra de brander open wordt gezet, zorgt het gas voor een rustige, economische verbranding die tot 50% zuiniger is dan de meeste andere branders. Door het ontbreken van rookgassen, is er geen rookkanaal nodig waardoor de keramische brander vrijwel in elke ruimte geplaatst kan worden.

 

Klik hier voor alle bio-ethanol haarden