Elektrische haarden winnen terrein. Dat is te zien aan het aantal klanten dat in de showroom kiest voor een elektrische haard, maar ook aan het aantal fabrikanten dat elektrische haarden op de markt brengt. De elektrische waterdamp haard is hier een goed voorbeeld van.

Voordelen elektrische haard met waterdamp

Elektrische haarden met waterdamp bestaan al jaren. Toch is het goed om de voordelen en nadelen van de elektrische haard met waterdamp in een blogbericht te zetten. Zo heeft u meteen duidelijk waar u op moet letten bij de aankoop van een elektrische haard. Overweegt u de aankoop van een waterdamp haard? Leest u dan vooral verder. Heeft u na het lezen van het bericht nog vragen? Maak een afspraak met één van onze adviseurs. Zij vertellen u meer over de waterdamp haard en in onze 1.500m² showroom kunt u zelf meteen de haard op waterdamp ervaren.  

Klik hier voor waterdamp haarden

Wat is een waterdamp haard?

Een waterdamp haard is een elektrische haard waarbij het “vuur” wordt gecreëerd door LED verlichting en waterdamp. De waterdamp haard verlicht door LED moet dus naast een elektriciteitsaansluiting ook voorzien worden van een wateraansluiting. De waterdamp maakt dat het lijkt of er rook van het vuur komt. Dit zorgt voor een heel andere vuurbeleving dan een elektrische haard zonder waterdamp. Welke vuurbeleving het beste aansluit bij uw wensen? Dat kunt u het beste zelf ervaren in onze showroom waar diverse elektrische haarden zijn opgesteld. 

Klik hier voor de meest realistische elektrische haard

Elektrische waterdamp haard van Faber.

Hoe werkt een waterdamp haard?

Om te genieten van een waterdamp haard is er dus een stopcontact nodig en wateraansluiting. Met 1 druk op de knop kunt u genieten van de haard en ziet u de vlammen die ontstaan door verlichting en het rook dat ontstaat door de waterdamp. Er is verder geen rookgasafvoer nodig, omdat het hier gaat om een elektrisch vuur zonder uitstoot. De installatie van een elektrische haard in uw woning is dan ook in de meeste gevallen vrij eenvoudig te realiseren.

Wat kost een waterdamp haard?

Wanneer u in onze showroom komt voor een waterdamp haard kunt u kiezen uit twee merken. Wij hebben de Faber haard en waterdamp haarden van Dimplex. De prijzen voor Faber zijn op aanvraag. Bent u geïnteresseerd in een Faber elektrische haard waterdamp? Bel met 0487 – 594860. De prijzen van de Dimplex haarden variëren tussen de € 2.100,- en de € 4.500,-

Wat kost een waterdamp haard?

Verschil tussen een elektrische haard met waterdamp en zonder waterdamp

Het grootste verschil tussen een elektrische haard waterdamp en zonder waterdamp is het vlambeeld. Bij de waterdamp haard lijkt het of er een soort witte rook komt vanuit het vuur. Deze damp kringelt speels omhoog en zorgt voor een realistisch vuurbeeld. Het is niet per se zo dat een waterdamp haard realistischer is dan een haard zonder waterdamp. Het beste kunt u deze haarden in de showroom met elkaar vergelijken en bepalen welk vuurbeeld u zelf het mooiste vindt. Daar gaat het uiteindelijk om! Let wel op dat er voor een waterdamp haard een wateraansluiting nodig is. Het aansluiten van de waterdamp haard is daarmee iets meer werk dan het aansluiten van een haard zonder waterdamp.

Wat kost een elektrische haard per uur?

Naast waterdamp haarden, hebben wij ook zeer realistische elektrische haarden zonder waterdamp in het assortiment van Element4, Kalfire, Dru en Fair Fires. Maar wat kost een elektrische haard per uur? Met een assortiment van zo’n 40 elektrische haarden, is daar niet een eenduidig antwoord op te geven. De gebruikskosten verschillen namelijk veel wanneer u kiest voor alleen sfeer (gezellig vlambeeld) of ook warmte (vermogens tot 2,5 kW). Wanneer u alleen kiest voor het gezellige sfeerbeeld, zijn de kosten van het gebruik van een elektrische haard te vergelijken met de kosten van televisie kijken. Bij beide toestellen wordt een beeld geprojecteerd door middel van elektriciteit, dus in die zin enigszins vergelijkbaar. Wanneer u ook de warmte van de haard wilt, kost dit natuurlijk meer. De huidige energieprijs ligt rond de € 0,40 per kWh (augustus 2023). Wanneer u kiest voor een elektrische haard van 2000 watt, kost het € 0,80 cent per uur wanneer u de haard op vol vermogen inschakelt. Een elektrische haard van 2000 watt zorgt voor een aangename bijverwarming, maar is onvoldoende om de hele ruimte goed te verwarmen. Elektrische haarden zijn in eerste instantie sfeerverhogend en natuurlijk is het heerlijk om af en toe ook te genieten van de bijverwarming.  

Kalfire elektrische haard zonder waterdamp.

Kan een elektrische haard de kamer verwarmen?

Zoals eerder al genoemd is zijn er elektrische haarden met en zonder verwarmingselement. De elektrische haarden met warmte geven een warmte af tot 2,5 kW. Dit is te weinig om een hele ruimte te verwarmen. Bij een middelgrote ruimte heeft u zeker zo’n 6 kW nodig wanneer u een haard of kachel als hoofdverwarming wilt gebruiken. Heeft u dan niets aan die 2,5 kW? Zeker wel! De bijverwarming is goed voelbaar rond de haard. Dus een avondje genieten van sfeer en warmte met een elektrische haard is zeker mogelijk.  

Klik hier voor verwarmen met elektrische haard

Meer weten over elektrische haarden?

Wilt u meer weten over elektrische waterdamp haarden en elektrische haarden zonder waterdamp? U bent van harte welkom in onze 1.500m² showroom in Beneden-Leeuwen. Hier zijn diverse elektrische haarden opgesteld. 

Bekijk hier onze elektrische haarden Klik hier voor de showroompagina