Het kiezen van een haard of kachel is niet alleen een kwestie van smaak, weet technisch adviseur Henk. Het is een soort puzzel, waarbij alle stukjes op hun plek moeten vallen. Het maken van die puzzel begint in de sfeervolle showroom in Beneden-Leeuwen. 

"We kijken naar verschillende type haarden"

"We brengen eerst uw wensen in kaart. We kijken naar verschillende type haarden en adviseren over de eigenschappen. Als u eenvoudig en snel vuur wilt, dan is een gas-of pelletkachel een slimme keuze. Weet u welke haard u wilt? Dan maken we een 3D-tekening. Op die manier krijgt u een goed beeld van hoe de haard er in uw woning uit komt te zien." 

Vraag ons Inspiratie Magazine aan

Wilt u meer inspiratie op doen bij Harlekijn? Voer uw e-mail adres in om ons magazine te downloaden

"De kachel moet niet te groot zijn voor de ruimte"

"In ons advies kijken we ook naar het benodigde vermogen. Als het toestel te groot is voor de ruimte, moet het vuur namelijk steeds getemperd worden. Dat gaat ten koste van de sfeer. En voordat we de haard plaatsen, is er eerst nog een locatiebezoek. Daarbij kijken we aan de hand van bouwtekeningen, de technische tekening en een checklist of het haalbaar is om de gekozen kachel te plaatsen. Tijdens zo'n bezoek let ik overal op: van welke materialen zijn de vloeren en plafonds gemaakt, hoe zijn gas- en elektravoorzieningen geregeld, hoe zit het met isolatie en ventilatie? Ook houden we rekening met bouwnormen zoals de EPC-norm en de BENG-norm. Uiteindelijk mondt dat uit in een advies dat veilig, verantwoord én uitvoerbaar is."

Beleef lang plezier aan uw kachel of haard

Dank zij deze manier van werken, weet u zeker dat er uiteindelijk een kachel wordt geplaatst die aansluit bij uw wensen en woning. Zo beleeft u het langste plezier aan uw houtkachelgaskachel of pelletkachel. Liever een elektrische kachel of een bio-ethanol haard? Ook die vindt u in onze showroom. Breng een bezoek aan onze sfeervolle showroom en laat u informeren door onze professionele verkoopadviseurs.