Een ongeluk zit in een klein hoekje. U zou dan ook niet de eerste zijn met een barst in de kachelruit. Meestal ontstaat een barst doordat er iets tegenaan valt. Wat moet u doen bij een barst in de kachelruit?

Wat moet u doen bij een gebarsten kachelruit?

Stook niet door wanneer er een barst zit in de kachelruit, dit kan onveilige situaties opleveren. Heeft u de kachel gekocht bij Harlekijn haarden en kachels? Neem contact met ons op! De kachelruit moet namelijk vervangen worden wanneer er een barst in zit. Wij nemen contact op met de leverancier van uw haard of kachel en bestellen een nieuwe kachelruit voor u. Wanneer deze binnen is, plannen wij een afspraak met u en kan onze servicemonteur deze bij ons installeren. 

Hoe wordt een kachelruit vervangen?

Wij maken een afspraak voor vervanging van de kachelruit. Eén van onze servicemonteurs komt bij u op bezoek om de kachelruit vakkundig te vervangen. Meestal wordt eerst de deur van de kachel verwijderd en op een vlakke ondergrond gelegd. Het afdichtingskoord wordt verwijderd en de kapotte ruit uit de deur gehaald. Na een grontdige schoonmaak, wordt de nieuwe ruit geplaatst en wordt het afdichtingskoord weer teruggezet of eventueel vervangen wanneer dit nodig is voor een goede afdichting. Vervolgens wordt de deur met nieuwe ruit terug geplaatst en is uw kachel weer bruikbaar! 

Kachelruit vervangen.

Wat zijn de kosten van een kachelruit? 

De kosten van een kachelruit liggen ver uit elkaar. Om geen verkeerde verwachtingen te creëren, vermelden we hier daarom geen specifieke prijzen. Neem contact op met Harlekijn als u uw kachelglas wilt vervangen vanwege schade. Onze medewerkers kunnen u precies vertellen wat de kosten zijn. 

Wat voor glas wordt gebruikt voor een kachel?

In een haard of kachel wordt hittebestendig glas gebruikt dat bestand is tegen zeer hoge temperaturen, zonder te barsten of te vervormen. Dit glas is geschikt voor temperaturen oplopend tot wel 760 graden Celcius. Hiermee is dit glas zeer geschikt voor elke type kachel. 

Barst in uw kachelruit? Laat deze vervangen!

Barst in de kachelruit? Neem contact op!

Is er een barst ontstaan in uw kachelruit? Laat de kachelruit vervangen door een professionele servicemonteur. Heeft u de kachel bij Harlekijn gekocht? Neem contact op en wij vertellen u meer over het vervangen van de kachelruit.

Bekijk hier onze haarden en kachels Klik hier voor de showroompagina