Een delegatie van Harlekijn haarden en kachels bezocht deze week de NRC Live avond met als onderwerp 'De pijn van de energietransitie'. Door bijeenkomsten te bezoeken die ingaan op de actualiteit, blijven de medewerkers op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen. 

'De pijn van de energietransitie'

 Deze week vond de tweede avond plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Een avond met zo’n 150 geïnteresseerden uit het bedrijfsleven en gemeentes. Ook was er een delegatie aanwezig van Harlekijn haarden en kachels. “Wij denken na over de toekomst en daar hoort ook de energietransitie bij”, vertelt Bianca Jonker van Harlekijn haarden en kachels. “Daarbij zetten we in op een individuele aanpak. We kijken welke oplossing het beste past bij de woning én de klant. Belangrijk hierbij is de combinatie van Verantwoord Verwarmen met sfeer en comfort. Want gezellig een kopje koffie bij de warmtepomp is toch minder aantrekkelijk dan bij een sfeervol vuur.”

Onzekerheden rond wonen zonder aardgas 

Tijdens NRC Live kwamen verschillende sprekers aan bod. Zo ook Anke van Hal, professor Sustainable Building & Development Nyenrode: “Het is wel bijzonder dat mijn vader zich in de vorige eeuw bezighield met de introductie van aardgas, terwijl wij nu met het tegenovergestelde bezig zijn. De introductie was eenvoudiger, omdat er allemaal voordelen aan vast zaten. Het leven werd makkelijker.” Nu neemt de regering dat aardgas weer terug en wat komt daarvoor in de plaats? Oplossingen die nog niet helemaal uitgewerkt zijn. Dat brengt veel onzekerheden met zich mee. Gas is een belangrijke en schone fossiele brandstof dat door meer dan 7 miljoen huishoudens wordt gebruikt.

"Gas is de schoonste fossiele brandstof"

Hoe vertalen de medewerkers van Harlekijn haarden en kachels deze materie naar hun eigen vakgebied? “Wij moeten eerlijk en open zijn naar onze klanten toe en duidelijk vertellen welke invloed de energietransitie heeft op hun warmtevraag. Wat is mogelijk in de toekomst? Maar ook: wat is niet mogelijk…” aldus Bianca. “Meest vervelende hierin is dat de regering niet een duidelijk beeld geeft. Gaskachels verkopen we nog omdat de meeste huishoudens zijn aangesloten op aardgas en omdat gas de schoonste fossiele brandstof is. Ook kunnen vrijwel alle toestellen worden omgebouwd naar propaangas. Dus toekomst proof!”

Harlekijn haarden en kachels klaar voor de toekomst

Bent u op zoek naar een oplossing voor uw warmtevraag? Zoekt u een combinatie van verantwoord verwarmen met sfeer en comfort? Dan bent u bij Harlekijn aan het juiste adres! U bent van harte welkom in onze sfeervolle showroom.