Zonder precies te weten wat we wilden, vertrokken we naar de showroom in Beneden-Leeuwen. We dachten: "We zoeken wel even een haard uit." De showroom was indrukwekkend en de keuze aan verschillende haarden en kachels enorm! 

Voordelen van verschillende haarden en kachels

Gelukkig was daar al snel de adviseur die onze wensen aan hoorde en de voordelen van de verschillende soorten haarden en kachels benoemde. Belangrijke aandachtspunten voor ons waren veiligheid, duurzaamheid en een eenvoudige bediening. Onze kachel moest hierop aansluiten. 

Hout, gas of toch een pelletkachel? 

We moesten verschillende keuzes maken. Eerst over de brandstof. Kiezen we hout of gas, of gaan we toch voor een pelletkachel? Toen over het model, gaan we voor inbouw of vrijstaand? En daar kwam nog eens bij kijken dat we niet goed wisten wat er mogelijk was in onze woning.

Leer stoken tijdens de stookavond van Harlekijn

Tijdens het tweede bezoek hebben we de bouwtekening van onze woning meegenomen en wisten we veel beter wat we wilden. De vragen van de adviseur hielpen hier goed bij. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een inbouw houthaard. Na plaatsing hebben we dankbaar gebruik gemaakt van het aanbod om een gratis stooktraining bij te wonen. Nu weten we beiden hoe we een verantwoord vuur moeten stoken en genieten we samen van onze houthaard.

Deel uw ervaring met Harlekijn haarden en kachels

Wilt u ook uw ervaring met Harlekijn delen? Mail dan uw verhaal met foto's naar communicatie@huisenhaard.nl. Wilt u na aankoop van een houthaard de stookavond bijwonen? Meld u dan aan!