Het is mogelijk om uw tv boven uw haard te hangen, maar omdat tv's slecht tegen warmte kunnen moeten speciale maatregelen getroffen worden. Onze adviseurs weten precies waar ze op moeten letten en geven u graag advies op maat. 

Televisie en haard zorgen voor een stukje ontspanning

De televisie is vaak het middelpunt van de woonkamer. Het is dan ook niet voor niets dat het meubilair vaak in de richting van de tv wordt geplaatst. De televisie zorgt voor een stukje ontspanning. Logisch dus dat u het zich makkelijk wil maken door na het werk comfortabel op uw bank te ploffen en televisie te kijken. 

Laat uw haard integreren in de kamer

Maar wat als u een haard wilt? Een haard is ook zo'n bron van ontspanning, maar een haard boven of vlakbij een televisie, kan dat wel? Ziet dat er wel mooi uit? En is het wel veilig? 

Ja, dat is in de meeste gevallen mogelijk! Er zijn tal van manieren waarop u uw televisie en haard vlakbij elkaar kunt plaatsen, zodat u vanuit uw luie stoel van beide kunt genieten. Onze adviseurs kunnen u precies vertellen of uw situatie geschikt is om de haard vlakbij de televisie te plaatsen. Wij denken niet in onmogelijkheden, maar in oplossingen. 

Televisie boven een gashaard of houtkachel? 

Naast sfeer is de haard een bron van warmte. Het is daarom belangrijk te letten op de maximale temperatuurafgifte van de haard of kachel. Televisies kunnen namelijk beperkt tegen hitte. 

Bij (moderne) gashaarden is de warmteafgifte meest eenvoudiger te regelen dan bij houtkachels. Door goede maatregelen te treffen is het echt mogelijk om boven beide type haarden een televisie te plaatsen. 

Houthaard met tv in nis

Plaats de televisie in een speciale nis

Door de televisie in een nis te plaatsen, wordt deze beter beschermd tegen de hitte van de haard. Bijkomend voordeel is de gezellige uitstraling. Doordat de televisie in een nis wordt geplaatst integreert deze fraai in uw (woon)kamer. Een andere mogelijkheid is de televisie en haard te plaatsen in en op maat gemaakte kast. Maak uw wensen kenbaar en onze adviseur ontwerpt samen met u een schitterende kast die naadloos aansluit bij uw interieur. 

Televisie náást de haard

Door de tv naast de haard te plaatsen, kiest u voor een meer eenvoudige oplossing. Beide sfeermakers worden vlakbij elkaar geplaatst, maar u hoeft zich geen zorgen te maken over de invloed van de warmte op uw televisie. 

Haard en tv op plateau

Integreer de haard in uw tv-meubel

Naast haarden en kachels, houdt Harlekijn zich ook bezig met het maken van unieke plateaus. Deze maken wij op maat voor iedere klant. Zo kunt u precies aangeven hoe uw persoonlijke plateau eruit moet zien. Door een plateau te ontwikkelen waarbij ruimte voor de televisie is gereserveed, zorgen wij voor een prachtige samenhang van de haard en televisie. Wij kijken naar het totaalplaatje. 

Meer weten over een haard met televisie?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de plaatsing van een haard nabij een televisie? Breng dan een bezoek aan onze sfeervolle showroom. Hier vindt u diverse opstellingen waarbij de haard gecombineerd wordt met een televisie. Onze adviseurs helpen u graag!  

Televisie boven een gashaard