Een haard kan in veel situaties bijdragen in het besparen van energie, bijvoorbeeld wanneer deze gecombineerd wordt met een zonneboiler of warmtepomp.

Zonneboiler genereert geen directe warmte

Een zonneboiler of warmtepomp zorgt voor een constante warmte in uw woning. Echter wanneer u behoefte heeft aan directe warmte, is een zonneboiler of warmtepomp niet de ideale oplossing. Deze systemen zijn namelijk niet in staat om snel warmte te creëren, met veel energieverlies als gevolg. 

Vraag ons Toekomst Magazine aan

Wilt u meer weten over de toekomst van de haard en de kachel? Voer uw e-mail adres in om ons magazine te downloaden

Een haard of kachel zorgt voor directe warmte

Een gashaard of houtkachel kan hier de oplossing bieden. Deze zorgt namelijk voor directe warmte op het moment en de plaats waar het nodig is. In veel gevallen is geen extra warmte in andere ruimtes nodig, de haard of kachel is dan een sneppe oplossing voor de warmtevraag. Geen verloren energie, geen onnodige warmte. 

Geen verbruik van fossiele energie

Als gekozen wordt voor een houtgestookte haard of kachel, spreken we ook nog eens over vermeden gebruik van fossiele energie. Er wordt immers geen gas gebruikt, maar een natuurlijke warmtebron die onder de juiste omstandigheden CO2 neutraal is. 

Laag energieverbruik door nieuwste technieken

De nieuwste technieken zorgen voor een laag energieverbruik. Zo zijn bij gashaarden speciale apps beschikbaar die het vlambeeld optimaliseren op basis van de gekozen temperatuur. Een voorbeeld hiervan is de Eco Wave van Dru. HIermee kan het vermogen van de brander eenvoudig worden teruggebracht, maar met behoud van een schitterend vlambeeld! Ook zijn er houtkachels met een slimme luchttoevoer, die ervoor zorgt dat het vuur altijd goed blijft branden.

Wilt u meer weten? 

Onze adviseur in de showroom kan u hier nog veel meer over vertellen.