Verantwoord verwarmen begint bij Harlekijn! Dat betekent keuzes maken. Een open houtgestookte tuinhaard levert geen rendement en daarom hebben wij besloten deze niet meer aan te bieden.

Open houtgestookte tuinhaard: niet milieubewust

Bij een open tuinhaard die op hout gestookt wordt verdwijnt de warmte meteen in de buitenlucht, is de verbrandingstemperatuur laag en bestaat een grote kans op rookoverlast. Dat betekent een zeer laag of zelfs geen rendement en dus een negatieve keuze voor het milieu en uw woonomgeving. Harlekijn haarden en kachels hamert op een verantwoorde manier van verwarmen en bant dan ook de open houtgestookte tuinhaarden en buitenkachels zonder keurmerk uit het assortiment. Daarnaast zijn wij ook bijzonder kritisch in de installatievoorschriften zodra het om tuinhaarden gaat. Vraag onze adviseurs naar deze voorwaarden.

Buiten genieten van een sfeervol vuur

Wilt u toch buiten genieten van een sfeervol vuur? Dan zijn er alternatieven. De houtgestookte haarden die ook geschikt zijn om buiten te stoken, zijn allemaal voorzien van een deur. Dank zij de deur blijft de warmte langer in het toestel en kunt u rond het toestel genieten van extra warmte. Ook hierbij is het van belang dat u het juiste hout stookt en hierbij de Zwitserse methode aanhoudt.

Faber TheTube: verrijdbare gaskachel voor tuin of terras

Ook hebben wij diverse tuinhaarden op gas. Wat dacht u bijvoorbeeld van Faber TheTube? Met deze praktisch verrijdbare gaskachel kunt u buiten genieten van een sfeervol vuur, met maar 1 druk op de knop! Doordat de kachel wieltjes heeft, kunt u deze eenvoudig plaatsen waar u maar wilt. Bent u benieuwd naar ons assortiment buitenhaarden? Breng dan een bezoek aan onze gezellige showroom in Beneden-Leeuwen.