Met een CV-pelletkachel kunt u op een verantwoorde manier uw volledige woning verwarmen. Daarnaast combineert een CV-pelletkachel de voordelen van een gezellige sfeer, moderne techniek en installaties. Toch zijn niet alle woningen geschikt voor dit systeem! Laat u daarom volledig informeren. Bij Harlekijn bieden wij diverse alternatieven die u lokale warmte en gezelligheid bieden. 

Voordelen en nadelen van een cv-pelletkachel

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, Harlekijn heeft geen cv-pelletkachels in het assortiment. Niet omdat wij er niet achter kunnen staan, wel omdat het slechts voor een zeer beperkt aantal vraagstukken de juiste oplossing is. Kosten wegen op dat moment niet op tegen de voordelen en wordt gekozen voor een alternatief.  

Het is bij iedere haard of kachel belangrijk dat u een model koopt dat past bij uw wensen en woning. Zeker bij een CV-pelletkachel, die meerdere ruimtes moet verwarmen, is het goed om u te verdiepen in de materie. Ga het gesprek aan met onze adviseur in de showroom. Zij staan voor u alles te vertellen over de voordelen en nadelen van de CV pelletkachel.

Wat zijn de nadelen van een CV-pelletkachel?

In dit blogberichte willen we u vast wat meer vertellen over de nadelen van de CV-pelletkachel. Goed om hier even bij stil te staan. 

Nadelen CV-pelletkachel:

  • Niet geschikt als zelfstandige hoofdoplossing 
  • Verwarmen kost meer tijd dan vaak gedacht wordt
  • Duurder bij aankoop en installatie

CV pelletkachel niet als zelfstandige hoofdoplossing

Een CV pelletkachel is niet geschikt als zelfstandige hoofdoplossing. Wanneer het koud is, is het niet even een kwestie van de CV pelletkachel stoken. Het stoken van een pelletkachel kent beperkingen en vraagt om een bewuste en verantwoordelijke houding. Dat leert u in de eerste plaats door op de juiste manier te stoken. In de showroom demonstreren wij graag de werking van een pelletkachel en leggen we u uit waar u op moet letten. Maar een CV pelletkachel gaat nog een stapje verder! U moet zich daarom ook verdiepen in de technische werking van de pelletkachel met cv aansluiting. 

Een CV-pelletkachel heeft tijd nodig om warm te worden

Het verwarmen van een CV pelletkachel kost meer tijd dan vaak wordt gedacht. Het is niet zo dat wanneer u de CV pelletkachel stookt, uw volledige woning binnen 10 minuten een aangename temperatuur heeft. Een CV pelletkachel heeft tijd nodig, zeker ook voor het verwarmen van het water. Wilt u binnen korte tijd warmte? Dan doet u er verstandig aan om een pelletkachel zonder cv aansluiting te kopen. 

CV-pelletkachel is een hele investering

Een CV pelletkachel is (aanzienlijk) duurder bij de aankoop en installatie. Het is een hele investering die niet door iedereen 'zomaar even' gedaan kan worden. Wilt u een goede kwaliteit CV pelletkachel kopen? Dan zit daar een behoorlijk prijskaartje aan vast. Ga daarom na of de CV pelletkachel inderdaad de beste oplossing is voor de warmtevraag in uw woning. 

Vind de perfecte haard bij Harlekijn

Het is niet de bedoeling om u af te laten schrikken door dit artikel. Het is alleen erg belangrijk dat u op de hoogte bent van de voordelen, maar zeker ook de nadelen van de CV-pelletkachel. Alleen dan kunt u een overwogen beslissing nemen. Heeft u nog vragen? Misschien over de CV-pelletkachel of de normale pelletkachels in ons assortiment? Onze adviseurs in de showroom helpen u graag aan antwoorden. En samen kunt u op zoek naar de perfecte kachel voor uw woning.