Bezoek onze Showroom

CV Pelletkachel

Creëer sfeer en warmte met een eigentijdse CV pelletkachel

Met een CV pelletkachel combineert u gezelligheid met de modernste technieken. Sluit uw CV pelletkachel aan op uw CV installatie en laat de kachel uw woning en water verwarmen. Een verantwoorde keuze voor warmte! 

Bekijk alle CV pelletkachels Bezoek onze showroom

Pelletkachel op centrale verwarming

Verwarm uw woning met een CV pelletkachel

Harlekijn heeft geen cv-pelletkachels in het assortiment. Niet omdat wij er niet achter kunnen staan, maar omdat het slechts voor een zeer beperkt aantal vraagstukken de juiste oplossing is. Kosten wegen op dat moment niet op tegen de voordelen. 

Een pelletkachel zorgt voor een aangename warmte in de woonkamer. Warmte en sfeer op de plek waar u het het meest nodig heeft! Wilt u een CV pelletkachel kopen? Bedenk dan goed of deze oplossing past bij uw warmtevraag, stookgedrag en wensen. 

Kiest u voor een pelletkachel met cv aansluiting? Dan levert deze een bijdrage aan het verwarmen van de diverse ruimtes, maar ook van water in badkamer en keuken. Wel is het heel belangrijk dat u goed nadenkt of een CV pelletkachel dé uitkomst is voor uw warmtevraag. Het moet bij u en uw omstandigheden passen, anders kunt u van een koude kermis thuiskomen. Dat willen we natuurlijk niet. 

Een CV pelletkachel klinkt namelijk als de ideale oplossing, maar er komt nogal wat bij kijken. Ook is niet iedere woning geschikt voor deze manier van verwarmen. Wilt u meer weten over het verwarmen van uw woning met een pelletkachel op cv? Laat u dan goed adviseren. 

Het gebruik van een CV pelletkachel

Een CV pelletkachel wordt gestookt op pellets. Een pellet is een korrel die bestaat uit samengeperst, organisch materiaal. Omdat pellets vooral uit plantaardig of organisch materiaal bestaan, valt deze onder hernieuwbare energiebronnen. Kiest u voor een pelletkachel met cv aansluiting, dan verwarmte u niet 1 ruimte, maar meerdere ruimtes en eventueel ook nog water. Dit kan eenvoudig via een warmtewisselaar. Weet wel dat een CV pelletkachel tijd nodig heeft om verschillende ruimtes én water te verwarmen.

Wilt u direct warmte? En vindt u de woonkamer het belangrijkste? Bedenk dan goed of een CV pelletkachel de meest ideale oplossing is voor uw warmtevraag. Met een gewone pelletkachel kunt u namelijk meteen genieten van een heerlijke stralingswarmte.

Centrale (bij)verwarming met een CV pelletkachel is in principe geschikt voor nieuwe woningen, maar ook bij renovatieprojecten. Vertel wat uw plannen zijn en win eerlijk advies in. Ook is het heel belangrijk dat de rookgasafvoer niet met een geveldoorvoer wordt gemonteerd. DE-gecertificeerde bedrijven zijn op de hoogte van de regelgeving.

Hoe gebruikt u de CV pelletkachel?

Welke voordelen biedt een
pelletkachel met cv aansluiting?

Een CV pelletkachel verwarmte niet alleen uw woonkamer, maar meerdere ruimtes en/of water voor uw badkamer of keuken. Dat is de reden dat de CV pelletkachel een hoger vermogen heeft dan de normale palletkachel. Dit hogere vermogen wordt verdeeld in een waterzijdig en vuurzijdig vermogen. Dat betekent dat een deel van de warmte voor water gebruikt wordt en een deel als stralingswarmte. 

Een goede isolatie is van positieve invloed op de plaatsing van een CV pelletkachel. Bij een goede isolatie kost het namelijk minder energie om de woning aangenaam te verwarmen. Dat geldt vooral bij kleinere, goed geïsoleerde huizen. 

Heeft u zonnepanelen of een warmtepomp? Ook dan kunt u nog kiezen voor een CV pelletkachel. Zonnepanelen geven in de winter minder energie door minder zonuren en een warmtepomp kan niet altijd extreme kou niet aan. Wilt u het niet koud krijgen tijdens de winter? Kies dan voor een vrijstaande of inbouw pelletkachel met cv aansluiting.

Nadelen van de CV pelletkachel

Het stoken van een CV pelletkachel vraagt om nog meer kennis en inzicht dan een normale pelletkachel. Het systeem kan niet zomaar altijd worden gestookt en daar dient u rekening mee te houden. Het is een vrij technisch verhaal en ingewikkeld systeem, dat is niet voor iedereen weggelegd. Wilt u direct warmte en sfeer? Misschien ligt de oplossing dan niet bij een CV pelletkachel, maar bij een pelletkachel die u niet aansluit op de centrale verwarming. 

Nadelen CV-pelletkachel in het kort:

  • Niet geschikt als zelfstandige hoofdoplossing
  • Verwarmen mkost meer tijd dan vaak gedacht wordt
  • Duurder bij aankoop en installatie

In onze blog "Nadelen van een CV-pelletkachel" gaan wij dieper in op bovenstaande nadelen. 

Nadelen van een pelletkachel op cv

Het onderhoud van een pelletkachel op cv

De CV pelletkachel zult u vaker stoken dan een traditionele pelletkachel die niet is aangesloten op de centrale verwarming. Dat is dan ook één van de redenen dat een CV pelletkachel meer onderhoud nodig heeft voor een optimale werking. Zo moet de warmtewisselaar om de 3 á 4 maanden met een harde borstel worden schoongemaakt. De wisselaar raakt na een tijdje namelijk vervuild en hierdoor werkt de CV pelletkachel niet meer optimaal. Door de wisselaar regelmatig schoon te maken, kunt u langer genieten van warmte. 

Laat uw schoorsteen vaker vegen om het risico op schoorsteenbrand te beperken. Door afkoeling van rookgassen is er namelijk een grotere kans op vervuiling van het rookkanaal. 

Verder is er een verhoogde kans op rookoverlast voor uw omgeving. Niet alleen vanwege het aantal stookuren, maar vooral ook omdat de CV pelletkachel voortdurend aandacht nodig heeft om optimaal te branden. De verhoogde emissie van o.a. roetdeeltjes bij slechtere verbranding geeft een nadrukkelijke geur en kan leiden tot rookoverlast. 

 

In 6 stappen naar uw droomhaard

Van oriëntatie tot realisatie; bij Van Manen helpen wij u in uw zoektocht naar de perfecte haard.

Bekijk onze werkwijze

Verantwoord stoken met pellets

Hoe kan u uw woning Verantwoord Verwarmen met een pelletkachel? Wij nemen u middels dit filmpje graag mee in onze visie. Met een eigentijdse pelletkachel kunt u namelijk op een verantwoorde manier genieten van de warmte en sfeer van vuur. 

Al onze toestellen zijn 'EcoDesign Ready', dat betekent dat ze nu al voldoen aan de strengere eisen die in 2020 in Nederland van kracht gaan. Wilt u meer weten over Verantwoord Verwarmen? Bekijk het filmpje, bezoek onze showroom of lees meer in het kenniscentrum.

Naar het kenniscentrum

Pelletkachel showroom altijd actueel

De showroom van uw kachel specialist Van Manen verandert voortdurend. Bij ons vindt u de nieuwste modellen pelletkachels die gebruik maken van de meest moderne technieken. Een groot aantal toestellen zijn brandend te bewonderen in de showroom. Zo kunt u het beste ervaren en beoordelen welke pelletkachel aansluit bij uw wensen en interieur. Een bezoek aan de kachel specialist mag dan ook niet ontbreken bij uw zoektocht naar de perfecte pelletkachel.

De moderne pelletkachel hebben wij in diverse varianten zoals vrijstaand of inbouw. Breng een bezoek aan de pelletkachel showroom en vind bij de kachelspecialist die moderne pelletkachel die precies aansluit bij uw wensen.

Alle pelletkachels Nieuwsberichten