Een knapperend houtvuur in uw woning. Het schitterende vlammenspel bepaalt voor een groot deel de sfeer in de kamer. Harlekijn haarden en kachels heeft een groot assortiment houtgestookte kachels en haarden, zo is er altijd een model te vinden dat past bij uw wensen en situatie.

Vrijstaande houtkachel

De vrijstaande houtkachel is een afsluitbaar stooktoestel. De hout gestookte kachel kan vrijwel overal worden geplaatst, als deze maar aangesloten wordt op het rookkanaal. Een vrijstaande houtkachel produceert een zeer aangename warmte. Hiermee kunt u uw hele kamer verwarmen. Met een vrijstaande houtkachel zijn de opties eindeloos. Zo zijn de kachels verkrijgbaar in verschillende materialen en designs. Gaat u voor een kachel met front zicht op het vuur? Of geniet u liever van meer kanten van vuur en kiest u voor een kachel met zijruiten?

Speksteenkachel

Wilt u verantwoord genieten van een houtvuur? Is sfeer belangrijk en wilt u de aangename warmte van het vuur lang voelen? Bekijk dan eens onze uitgebreide collectie speksteenkachels. Deze houtkachels zijn voor een groot deel opgebouwd uit speksteen. Dit soort steen heeft van nature de eigenschap om warmte op te slaan en langzaam weer uit te stoten. Zo stookt u relatief kort en kunt u langdurig genieten van een aangename warmte. Dus goed voor uw portemonnee én het milieu!

Inbouw houthaard

Een op hout gestookte inbouwhaard is ideaal ter vervanging van een open haard. Wel moet u bij een inbouwhaard rekening houden met de inbouwafmetingen. De inbouw houtkachel is uitstekend geschikt als hoofdverwarming, met een rendement tot maar liefst 85%! Een inbouw houtkachel is altijd voorzien van een draaideur of liftdeur. Wij kunnen vele modellen leveren in diverse formaten en design. Van klassiek tot modern, bij Harlekijn is het mogelijk.

Inzethaard houthaard

Groot voordeel van een inzethaard houthaard is dat deze vaak relatief makkelijk te plaatsen is. Zo is er geen ingrijpende verbouwing nodig. Daarnaast behaalt een inzethaard al snel een rendement van zo’n 85%! Dat betekent een eenvoudige oplossing met hoog rendement. De inzethaard is ook ideaal om uw open haard te vervangen. De inzethaarden zijn in verschillende soorten en maten te krijgen. Bezoek onze sfeervolle showroom en laat u verleiden.

Hangende houtkachels

Wanneer u weinig ruimte hebt voor de plaatsing van een houtkachel, maar toch wilt genieten van de sfeer van een knapperend houtvuur, dan is een hangende houtkachel mogelijk een interessante oplossing. Een hangend model geeft een ruimtelijk effect, zodat de kachel minder aanwezig lijkt. Toch kunt u volop genieten van een sfeervol vlammenspel. Enkele modellen zijn zelfs draaibaar, zodat u zelf kunt kiezen aan welke kant u wilt genieten van warmte en sfeer.

Houtgestookte tuinhaarden

Met een tuinhaard gestookt op hout, kunt u ook buiten genieten van de gezellige sfeer van vuur en een aangename warmte. Wanneer het op een heerlijke zomeravond buiten wat frisser wordt, hoeft u niet meteen naar binnen, maar kunt u de haard ontsteken. U voelt de warmte van het vuur en de gezellige sfeer maakt dat u buiten kunt blijven genieten. Harlekijn haarden en kachels biedt ook verschillende tuinhaarden aan. Al deze tuinhaarden zijn voorzien van een deur. Met een deur ontsnapt de warmte niet meteen, maar blijft hangen in en rond de haard. Zo blijft u rondom de haard de warmte voelen. Genieten!