Met één druk op de knop gezelligheid en warmte in huis, dat kan eenvoudig met een gashaard of gaskachel! Het vlammenspel van een modern gastoestel is vrijwel niet meer te onderscheiden van een authentiek houtvuur.

Geschikte brandstof

Een moderne gashaard of-kachel zorgt voor directe, lokale warmte en is daarmee een verantwoorde en comfortabele aanvulling op de basis warmtevoorziening in uw woning. Tijdens koudere momenten is het vaak niet nodig om het hele leidingstelsel te verwarmen met uw CV-ketel of warmtepomp. Dit zorgt voor onnodig energieverbruik terwijl een gashaard zorgt voor warmte in de ruimte waar u het nodig heeft!

Gashaard zonder gasaansluiting?

Heeft u geen gasaansluiting in uw woning? Of wordt uw woning omgebouwd om gasloos te wonen? Het overgrote deel van ons assortiment haarden is te verkrijgen in een versie die geschikt is voor flessengas. Ook kunnen onze monteurs uw gashaard in de toekomst ombouwen tot een haard op flessengas. Zo weet u zeker dat u ook met een gashaard nog jaren kunt genieten van de warmte en sfeer van vuur.

Aangename warmte van een gashaard

Het vermogen is één van de factoren waar we gericht op adviseren bij de aanschaf van een haard of kachel. Isolatie, energielabel en andere factoren in uw woning nemen wij daarin mee. Kies voor een haard, die wat betreft warmteafgifte, past bij de ruimte waarin hij geplaatst wordt. Bij een te grote haard moet u namelijk het vuur vaker temperen om de warmte onder controle te houden. Dat gaat meestal ten koste van het sfeerbeeld. Moderne haarden en kachels kunnen zo goed geregeld worden, dat sfeer en warmte op een perfecte manier gecombineerd kunnen worden. Directe warmte en sfeer, in de ruimte die u wilt. 

Gesloten verbranding bij moderne gashaarden

Vrijwel alle moderne gashaarden en -kachels in ons assortiment hebben een gesloten verbranding. Dit betekent dat de zuurstof die nodig is voor de verbranding, van buiten de ruimte wordt gehaald. Hiermee wordt het binnenmilieu niet verstoord. Een moderne gashaard heeft een hoog rendement en maakt optimaal gebruik van brandstoffen. 

Vervang uw open haard door een toestel op gas

Voor renovatie doeleinden hebben wij verschillende gastoestellen in ons assortiment, zoals inbouw of inzet. In bestaande situaties waar een rookgasafvoer aanwezig is, worden de mogelijkheden meestal door de bestaande rookgasafvoer bepaald. Onze adviseurs geven advies op maat en kunnen u precies vertellen welke variant gashaard het meest geschikt is voor uw woning.

Juiste installatie door een DE-erkend bedrijf

Een groot voordeel van stoken op gas is dat er geen ingewikkeld rookkanaal nodig is. De meeste toestellen kunnen via een geveldoorvoer worden aangesloten. Ook uitmondingen op platte daken en/of uitbouwen zijn mogelijk. Harlekijn is een DE-erkend bedrijf en onze adviseurs en vakkundige monteurs zijn op de hoogte van de actuele regelgeving en zorgen voor een juiste installatie van de haard of kachel.

Goed onderhoud door Harlekijn

Wilt u onbezorgd genieten van uw haard of kachel, laatdan ook het onderhoud aan ons over. Eventuele storingen worden door periodiek onderhoud vrijwel altijd voorkomen en uw toestel wordt op alle veiligheidsonderwerpen gecontroleerd.

Bekijk de grote collectie gashaarden in onze showroom 

Wilt u meer weten over onze collectie gashaarden? Bezoek dan onze veelzijdige en uitgebreide showroom in Beneden-Leeuwen. De koffie staat klaar.