Veruit de meeste nieuwbouwwoningen krijgen vloerverwarming die aangestuurd wordt door een warmtepomp. Maar wat als u graag een houtkachel wil? Vloerverwarming en een houtkachel, is dat te combineren? Wij vertellen u er graag meer over!

Vloerverwarming en houtkachel

Wanneer u vloerverwarming thuis heeft, weet u dat deze heerlijke warmte afgeeft. Wat zijn de voordelen van vloerverwarming?

- Kostenbesparend. In tegenstelling tot traditionele radiatoren, die verwarmd moeten worden tot 65-75 graden Celcius, is er bij vloerverwarming slechts een temperatuur van 30-40 graden nodig. Vloerverwarming verbruikt hierdoor aanzienlijk minder energie. 
- Ruimtebesparend. De warmte zit in de vloer, en niet in radiatoren die ruimte innemen. 
- Hygiënischer. Radiatoren zijn stofvangers. 
- Gelijkmatige verwarming. De hele vloer wordt warm en daarmee de hele kamer. Bij radiatoren is het vaak zo dat het vlakbij de radiator warmer is dan wanneer u er verder vanaf bent. 

Vraag ons Houtkachel Magazine aan

Wilt u meer weten over een Houtkachel van Harlekijn? Voer uw e-mail adres in om ons magazine te downloaden

Kan een houtkachel met vloerverwarming?

Wij kunnen ons goed voorstellen dat u kiest om uw woning te verwarmen met vloerverwarming. Maar vloerverwarming in combinatie met een houtkachel, is dat ook mogelijk? Jazeker! Is uw woning voorzien van vloerverwarming en wilt u vloerverwarming in combinatie met een houtkachel? Dan is het wel belangrijk om de systemen goed op elkaar af te stemmen. Wilt u een houtkachel met vloerverwarming? Let dan ook goed op het vermogen van de houtkachel. Een houtkachel met een (te) hoog vermogen is niet nodig. Een hoog vermogen brengt hoge temperaturen met zich mee en te hoge temperaturen zijn niet aangenaam. Vloerverwarming zorgt voor een stabiele temperatuur, veel extra warmte is dan niet nodig. Wanneer u deze heeft ingesteld op 19 of 20 graden, heeft u deze constante warmte in uw woning. Wordt het opeens kouder en vindt u het lekker om 's avonds de temperatuur in korte tijd toch nog een graadje hoger te hebben? Dan kunt u ervoor kiezen om de houtkachel te ontsteken. Het is niet zo dat de houtkachel hard moet werken om van 16 graden naar een aangename 20 of 21 graden te gaan. Dat kan met radiatoren wel het geval zijn. Vloerverwarming in combinatie met een houtkachel is ook ideaal in een gasloze woning! 

Klik hier voor huis verwarmen zonder gas

Hoe stook je het zuinigst met vloerverwarming? 

Vloerverwarming is een energiezuinige manier van woningverwarming. Wanneer de temperatuur stabiel is, kost het weinig energie om de temperatuur op peil te houden. Maar op welke manier stook je nu het zuinigst met vloerverwarming?

  1. Zorg voor goede isolatie van je woning.
  2. Kies voor vloerverwarming thermostaten. Zo kunt u de temperatuur in iedere kamer apart van elkaar regelen. 
  3. Kies voor een combinatie met duurzame energiebronnen. Dat kan bijvoorbeeld door de vloerverwarming te combineren met een warmtepomp. 

Houtkachel combineren met vloerverwarming.

Waarom verwarmen met een houtkachel?

Een vloerverwarming is vooral heel praktisch. Ga je verwarmen met een houtkachel? Dan krijg je heerlijke stralingswarmte en daarnaast ook nog eens een heel sfeervol vuur erbij. Er gaat niets boven de gezellige sfeer van een houtvuur. Vloerverwarming verandert de sfeer niet. Dat doet een houtkachel wel. Wilt u daarom vloerverwarming en een houtkachel combineren? Ga het gesprek aan met één van onze adviseurs. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden bij u thuis. Laat ons weten hoe u nu uw woning verwarmt en wat uw warmtevraag is. U bent van harte welkom in onze 1.500m² showroom in Beneden-Leeuwen. 

 

Bekijk hier onze houtkachels Klik hier voor de showroompagina