Wilt u uw woonkamer verwarmen zonder gas? Dat kan door te kiezen voor lokale verwarming met een houtkachel of pelletkachel. Maar er zijn nog meer mogelijkheden voor verwarming zonder gas. Meer weten? Lees dit blogbericht!

Huis verwarmen zonder gas. Maar hoe?

Alle nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig opgeleverd zonder aardgasaansluiting. De warmtepomp moet zorgt voor een stabiele warmte, maar kan niet altijd de echte koude momenten ondervangen. Hoe kunt u dan uw huis verwarmen zonder gas? Dat kan door te kiezen voor lokale verwarming met bijvoorbeeld een houthaard, pelletkachel of een gashaard op propaan.

Lees meer over wonen zonder gashaard

Vraag ons Toekomst Magazine aan

Wilt u meer weten over de toekomst van de haard en de kachel? Voer uw e-mail adres in om ons magazine te downloaden

Verwarming zonder gas

Er zijn meer dan genoeg alternatieven wanneer u uw huis wilt verwarmen zonder gas. Maar welke haard of kachel past bij uw stookgedrag? Een houthaard heeft een ongekend vuurbeeld en geeft een heerlijke warmte af. U kunt hierbij kiezen voor verschillende varianten. Wat dacht u van een vrijstaande houtkachel of een inbouw houthaard? Wilt u liever iets dat echt in het oog springt? Kies dan voor een tunnelhaard of een hangende houthaard. Groot voordeel aan een tunnelhaard is dat u van meerdere kanten kunt genieten van het schitterende vlammenspel en de heerlijke warmte.

Huis verwarmen zonder gas maar met een houthaard

Woning verwarmen zonder gas maar met een houtkachel

Wanneer u kiest voor lokale verwarming met een houtkachel, is het belangrijk dat u het hout op de juiste manier stookt. Dit kan het beste via de Zwitserse Methode. Hierbij legt u het meest brandbare materiaal bovenop en brandt het vuur van boven naar beneden. Het is belangrijk om droog hout te gebruiken met een vochtpercentage tussen de 15 en 18%. Wanneer u bij ons een houthaard koopt, krijgt u een vochtmeter cadeau en een stooktraining. Zo kunt u zelf het vochtpercentage van het hout meten en leert u precies hoe de Zwitserse Methode werkt.

Lees meer over de Zwitserse Methode

Alternatieve verwarming zonder aardgas

Vindt u een houthaard mooi, maar ziet u het niet zitten om telkens zelf een vuur te stoken wanneer u het koud heeft? Wilt u genieten met 1 druk op de knop? Ontdek dan de mogelijkheden van een pelletkachel. Bij de meeste pelletkachels kunt u een programma instellen zodat de woning al lekker warm is wanneer u bijvoorbeeld thuis komt van uw werk. Ook kunt u kiezen voor een propaan gashaard (flessengas). Propaan is een bijproduct van de winning aargas en het raffineren van aardolie. Daarmee is het een fossiele brandstof die rechtstreeks gewonnen wordt als bijproduct.  

Lees meer over van aardgas naar propaan

Alternatieve verwarming zonder aardgas

Hoe huis verwarmen zonder gas?

Heeft u een nieuwbouwwoning zonder gasaansluiting. Wordt uw woning binnenkort gasloos? Wilt u niet afhankelijk zijn van aardgas? Allemaal redenen om te onderzoeken hoe u uw woning kunt verwarmen zonder gas. Wilt u persoonlijk advies op maat over het verwarmen zonder gas? Maak een afspraak met één van onze adviseurs en laat u informeren over de mogelijkheden. Wij helpen u graag aan een oplossing op maat.

Bekijk hier onze houthaarden Klik hier voor de showroompagina