Zoekt u een duurzame oplossing voor uw warmtevraag? Wilt u genieten van een sfeervol vuur en daarmee een groot deel van uw woning verwarmen? Ontdek dan de voordelen van een houtkachel met CV aansluiting! 

Duurzaam genieten met een CV houtkachel

De CV houtkachel zorgt voor warmte in uw hele woning, dat is dan ook de reden dat een CV houtkachel een hoger vermogen heeft dan een standaard houtkachel. De warmte wordt via een warmtewisselaar verdeeld over een waterzijdig en vuurzijdig vermogen. Eenvoudig gezegd, een deel van de warmte wordt gebruikt voor waterverwarming en een deel voor stralingswarmte. Daar komt een heel stukje techniek bij kijken! Het is voor u als stoker ook van belang dat u zich verdiept in de techniek van dit systeem, om zo de warmte optimaal te benutten. 

Dik Geurts Forte H20 CV kachel

Past een CV houtkachel in uw woning? 

Een kleinere en goed geïsoleerde woning is het meest ideaal voor plaatsing van een houtkachel met CV aansluiting. Op die manier heeft de CV installatie minder energie nodig om de volledige woning te verwarmen. Daarnaast moet de kachel passen bij uw stookgedrag en omstandigheden. Wilt u vooral genieten van een sfeervol houtvuur en korte momenten stoken, bijvoorbeeld tijdens de avond? Dan is de CV houtkachel misschien niet de beste oplossing voor u, maar kunt u beter kiezen voor een normale houtkachel

Voordelen van een houtkachel met CV aansluiting

  • Warmte wordt optimaal gebruikt
  • Milieuvriendelijke manier van (bij)verwarming
  • Te combineren met zonnepanelen 
  • Te combineren met een warmtepomp 

Nadelen van een houtkachel met CV aansluiting

  • Geen zelfstandige hoofdoplossing voor uw warmtevraag
  • Stoker moet ook technische kennis hebben van het systeem
  • Opwarmen van het systeem kost tijd
  • Meer onderhoud nodig 

Laat u goed informeren over de CV houtkachel

Bent u geïnteresseerd in een CV houtkachel en wilt u misschien overgaan op de aankoop? Zorg dan dat u goed geïnformeerd bent. De aankoop en installatie van een CV pelletkachel zijn (aanzienlijk) duurder dan een normale kachel. Het gaat om een flinke investering. Dan is het prettig dat u volledig op de hoogte bent van de voordelen, mogelijkheden en beperkingen. 

 

Dik Geurts Store H20 CV kachel

Advies op maat in onze uitgebreide showroom

Natuurlijk bent u van harte welkom in onze sfeervolle showroom in Beneden-Leeuwen voor een eerlijk en persoonlijk advies. Wij vertellen u waar u op moet letten bij de aankoop van een (CV) houtkachel en adviseren u over de mogelijkheden voor uw woning.