Levendige vlammen verlichten de kamer met een magische gloed. Het vuur verwarmt de kamer en creëert een sfeer van genegenheid en openheid. Een eigentijdse houtkachel is een echte sfeermaker in huis.

Verantwoord Verwarmen met een houthaard

Onze toestellen zijn voorzien van de modernste technieken en maken verantwoord hout stoken mogelijk. Belangrijk is om hierbij te letten op de volgende pijlers:
• Geschikte brandstof
• Gekeurd toestel
• Gecertificeerde installatie
• Juist stookgedrag

Geschikte brandstof

Er zijn ontzettend veel soorten hout, maar niet alle soorten en afmetingen zijn geschikt om te stoken. Het gebruik van verkeerde brandstoffen leidt tot een hoge uitstoot van emissie en veroorzaakt buurtoverlast en milieuschade. Belangrijk is om droog hout te stoken.

Wat mag wel:
• Gekloofd hout (geen dennenhout) en afvalhout
(onbehandeld)
• Geperst hout
• Vochtpercentage tussen 12 en 18%

Wat mag niet:
• Behandeld hout en tropisch hardhout
• Spaanplaat, gelamineerd hout, multiplex etc.
• Kunststoffen
• Restafval
• Nat of te vochtig hout

Lokale warmte met een houtgestookte haard of kachel

Een houtgestookte haard of kachel valt onder lokale verwarming. De warmte wordt verspreid in de ruimte waar de kachel staat. Een hout gestookt toestel is een perfecte aanvulling op uw vloerverwarming door middel van een warmtepomp of (hybride) cv-ketel. Groot voordeel aan een haard of kachel is dat deze snel en efficiënt warmte afgeeft. Wilt u de houtkachel gebruik om uw complete woning te verwarmen? Dus meerdere ruimtes en ook het water in de badkamer of keuken? Kies dan voor een CV houtkachel

Alle houtkachels ‘EcoDesign Ready’

Ons aanbod houtkachels verandert met de tijd mee en de fabrikanten blijven innoveren. Onze toestellen zijn allemaal ‘EcoDesign Ready’, dat betekent dat ze voldoen aan de strenge eisen die vanaf 2022 van kracht zijn. Hiermee zijn we klaar voor de toekomst!

Gecertificeerde installatie

Om optimaal te genieten van uw kachel of haard wordt het toestel geïnstalleerd door Harlekijn als DE-erkend bedrijf. Onze mensen beschikken over actuele kennis en regelgeving omtrent haarden en kachels. Bij een vakkundige installatie wordt met alle omstandigheden rekening gehouden, waardoor overlast voorkomen  wordt en waarbij veiligheid voorop staat.

Juist stookgedrag voor het mooiste houtvuur

Als stoker heeft u een belangrijke rol als het gaat om een verantwoord houtvuur. U bent degene die het toestel bedient en zorgt voor het vuur. Wij helpen u graag bij het verantwoord stoken van een houtvuur en organiseren stookavonden voor onze klanten. Tijdens deze avonden leggen wij de theorie van de Zwitserse  Methode uit aan de hand van een presentatie en brengen die in de showroom samen met u in de praktijk. Ook is er voldoende ruimte voor vragen over het gebruik van uw haard of kachel. Zo leert u precies waar u op moet letten en kunt u thuis genieten van de sfeer en warmte van uw eigen houthaard.

Bezoek onze veelzijdige showroom

Wilt u meer weten over ons uitgebreide assortiment houtkachels? Bezoek dan onze showroom. Onze adviseur voorziet u graag van meer informatie. De koffie staat klaar.