Koning winter komt eraan! Wordt het een zachte winter met hogere temperaturen dan gemiddeld? Wordt het koud? Valt er sneeuw? Kunnen we schaatsen? Allemaal vragen die wij niet kunnen beantwoorden. We weten wel dat we tijdens de wintermaanden extra warmte nodig hebben. Maar hoe blijft dat betaalbaar? En hoe kunt u gas besparen?

Gasverbruik verminderen door lokale verwarming

De gasprijzen zijn hoog. Wanneer u een variabel contract heeft, voelt u dat al een tijdje in uw portemonnee. Natuurlijk is het mogelijk om lekker onder een plaid te zitten met een dampende kop koffie. Maar die warmte is niet altijd voldoende! Wilt u optimaal genieten? Kies dan voor lokaal verwarmen met een haard of kachel van Harlekijn.

Klik hier voor onze houthaarden

Vraag ons Houtkachel Magazine aan

Wilt u meer weten over een Houtkachel van Harlekijn? Voer uw e-mail adres in om ons magazine te downloaden

Hoe kan ik minder gas verbruiken?

Mogelijk stelt u zich regelmatig de vraag: Hoe kan ik minder gas verbruiken? In veel gevallen is lokaal verwarmen de oplossing. Wanneer u kiest voor lokale verwarming, kunt u namelijk gas besparen. Hoe? Door de radiatoren in ruimtes zoals de hal en slaapkamers omlaag te draaien. Het gasverbruik van de cv ketel gaat omlaag en u heeft warmte op de plek waar u het nodig heeft. Door de houtkachel in de woonkamer te ontsteken, wordt de ruimte heerlijk warm en kunt u ook nog eens genieten van de unieke sfeer van vuur. Een bijkomend voordeel is dat de ruimtes waar het rookkanaal doorheen gaan, vaak ook nog wat van de warmte van de haard meekrijgen. Dus gaat het rookkanaal door uw slaapkamer? Dan is het daar ook minder koud!

Gas besparen met een houtkachel

Stookkosten besparen met een houtkachel

Zeker wanneer u overdag aan het werk bent en ’s avonds snel warmte wil in de woonkamer is een haard of kachel ideaal. Want waarom zou u stoken in ruimtes waar niemand is? Een ander groot voordeel aan een haard of kachel is dat het naast warmte ook zorgt voor een unieke, gezellige sfeer.

Lees hier waarom een houtkachel gelukkig maakt

Voordelen van een houtkachel

U kunt gas besparen door een houtkachel te laten installeren. Maar er zijn nog meer voordelen aan een houtkachel, die hebben we even voor u op een rijtje gezet.

Voordelen houtkachel:

  • Gezellige sfeer
  • Lokale warmtebron
  • Hoog rendement (allemaal EcoDesign toestellen)
  • Iedere keer een ander vuur
  • Hout is goedkoper dan gas
  • Ruime keuze uit verschillende modellen

Hoe lang mag je nog houtstoken?

Hoe lang mag je nog hout stoken?

Nu vraagt u zich misschien af of investeren in een houtkachel nog verstandig is. Want komt er geen verbod op houtkachels? Het korte antwoord is: Nee. De Nederlandse regering kan geen verbod op houtkachels invoeren, omdat houtkachels en houthaarden gewoon verkocht mogen worden in Europa. Het gebruik hiervan kan dan ook niet verboden worden. De aanschaf van een houtkachel of houthaard om stookkosten te besparen, is dus een prima keuze.

Geen verbod op houtkachels

Wilt u besparen op gas door het gebruik van een houtkachel?

Wanneer u na het lezen van dit artikel graag meer informatie wilt over gas besparen met een houtkachel, nodigen wij u van harte uit in onze 1.500m2 showroom in Beneden-Leeuwen. Vertel ons meer over uw persoonlijke situatie. Onze adviseurs denken graag met u mee voor een oplossing op maat die perfect aansluit bij uw wensen en woning.

Bekijk hier onze houthaarden Klik hier voor de showroompagina

Gasverbruik verminderen met een houtkachel