Wilt u graag een houtkachel en dan de houtkachel aansluiten op een bestaande schoorsteen? In de meeste gevallen kunt u zonder aanpassingen niet een kachel aansluiten op een bestaande schoorsteen. Wat is er nodig om uw haard of kachel te installeren?

Hoe kachel aansluiten op schoorsteen?

Onze monteurs weten precies hoe ze een kachel aansluiten op een bestaande schoorsteen. Voordat onze monteurs overgaan op plaatsing, vindt er eerst een technisch bezoek plaats. Tijdens dit technische bezoek bekijkt één van onze technische adviseurs de situatie. Er wordt ook gekeken naar de schoorsteen van uw woning. Het kan zijn dat met een aantal aanpassingen onze monteurs de houtkachel aansluiten op een bestaande schoorsteen. Heeft u misschien een gashaard in uw woning en wilt u deze laten vervangen door een houtkachel? Een houtkachel heeft een ander rookkanaal nodig dan een gashaard.

Lees meer over gaskachel vervangen door houtkachel

Vraag ons Houtkachel Magazine aan

Wilt u meer weten over een Houtkachel van Harlekijn? Voer uw e-mail adres in om ons magazine te downloaden

Welke schoorsteen voor houtkachel?

In de meeste gevallen zal een nieuw rookkanaal moeten worden aangelegd voor de nieuwe houtkachel of houthaard. Voor onze monteurs is dit hun dagelijks werk, u hoeft er dus niet tegenop te zien. Onze monteurs werken netjes en ruimen de rommel ook zelf weer op. U hoeft zich daar niet druk om te maken. Na plaatsing is het ook het onderhoud van belang. Laat jaarlijks uw schoorsteen vegen om veilig en optimaal te kunnen stoken.

Klik hier voor onze blog over schoorsteen vegen

Houtkachel aansluiten op bestaande schoorsteen

Wat kost het laten plaatsen van een houtkachel?

Wanneer u een haard of kachel koopt bij Harlekijn haarden en kachels, krijgt u van de adviseur in de showroom een offerte. Dit betreft niet alleen de kosten van de haard of kachel, maar ook de installatie in uw woning. Een haard of kachel is namelijk geen eindproduct. Dit moet op een veilige en juiste manier geïnstalleerd worden. Dat doen onze eigen monteurs met veel passie en liefde voor het vak. Wat het plaatsen van een houtkachel precies kost, is in iedere situatie weer anders. De installatie van een vrijstaande houtkachel is in de meeste gevallen eenvoudiger, kost minder tijd en zal dan ook goedkoper zijn dan het laten installeren van een inbouwhaard. Wat de kosten precies zijn? Dat vertelt onze adviseur u graag tijdens het adviesgesprek.

Wat kost het laten plaatsen van een houtkachel?

Houtkachel of houthaard kopen?

Wilt u een houtkachel of houthaard kopen bij Harlekijn, maar heeft u nog vragen over of u de houtkachel kan aansluiten op uw gemetselde schoorsteen? Onze adviseur in de showroom voorziet u graag van extra informatie. Neem foto’s mee van de huidige situatie, zodat er al een inschatting kan worden gemaakt. Mogelijk kunt u met kleine aanpassingen de kachel aansluiten op een bestaande schoorsteen. Onze technisch adviseur zal hier bij het huisbezoek ook op letten.

Ontdek ons assortiment houthaarden Klik hier voor de showroompagina