Met een pelletkachel kunt u duurzaam genieten van warmte. Let wel even op, u ontvangt namelijk geen subsidie meer bij de aanschaf van een pelletkachel. 

ISDE subsidie niet langer voor pelletkachels

De pelletkachel is per 1 januari 2020 verdwenen uit de ISDE-regeling. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat wil de aanschaf van een pelletkachel niet langer financieel ondersteunen. Door het grote aantal pelletkachels dat geïnstalleerd wordt in Nederland, is het niet mogelijk om al deze installaties te controleren. En ondanks duidelijke regelgeving, zijn er veel installateurs die de kachel niet goed installeren. Het feit dat pelletkachels ook worden verkocht door de doe-het-zelf-markt, draagt hier negatief aan bij. 

Goede installatie van pelletkachel is noodzakelijk

In 2016 werd de ISDE subsidie voor pelletkachels ingevoerd. Dat jaar maakten zo'n 9000 consumenten gebruik van de subsidie. In 2017 en 2018 waren dat er in totaal 13.000. Ondertussen staan er zo'n 65.000 pelletkachels in Nederland. Maar ook zonder de ISDE subsidie, blijft de pelletkachel een duurzame manier van woningverwarming, mits de installatie gebeurt door een DE-erkend bedrijf, zoals Harlekijn. 

Ontdek ons uitgebreide assortiment pelletkachels

Bent u op zoek naar een pelletkachel? Breng dan een bezoek aan de showroom van Harlekijn. In onze showroom vindt u diverse pelletkachels brandend opgesteld. Meer weten? Onze adviseur voorziet u graag van meer informatie. 

Meer lezen over pelletkachels?