Met een pelletkachel kunt u duurzaam genieten van warmte. Let wel even op, u ontvangt namelijk geen pelletkachel subsidie meer. De pelletkachel subsidie is namelijk begin 2020 stop gezet.  

Is er nog subsidie op pelletkachels?

Ondanks dat het alweer jaren geleden is dat er subsidie op pelletkachels was, krijgenw e nog steeds deze vraag. Is er nog subsidie op pelletkachels? De pelletkachel subsidie is per 1 januari 2020 verdwenen uit de ISDE-regeling. Het kabinet heeft besloten de aanschaf van een pelletkachel niet langer financieel te ondersteunen. Door het grote aantal pelletkachels dat geïnstalleerd wordt in Nederland, is het niet mogelijk om al deze installaties te controleren. En ondanks duidelijke regelgeving, waren en zijn er veel installateurs die de kachel niet goed installeren. Het feit dat pelletkachels ook worden verkocht door de doe-het-zelf-markt, draagt hier negatief aan bij. Bent u nieuwsgierig naar de pelletkachel, maar is het voor u nog enigszins onbekend terrein? Op onze website vindt u uitgebreide informatie over pelletkachels.

Meer informatie over pellets

Wat zijn de voordelen van een pelletkachel?

Pelletkachels zijn kostenbesparend, comfortabel en zeer eenvoudig in gebruik. Om het overzichtelijk te maken, hebben we de voordelen van een pelletkachel voor u onder elkaar gezet.

 • Eenvoudige bediening
 • Hoog rendement
 • Hernieuwbare grondstof
 • Echt vuur
 • Optimale verbranding
 • Geen gasaansluiting nodig
 • Voordelig als bijverwarming
 • Relatief goedkope brandstof
 • Maar 0,5% as (Eens in de week de aslade legen is voldoende. Het as kan gebruikt worden voor de tuin en zorgt voor vruchtbare aarde)
 • Pellets zijn meteen klaar voor gebruik

Wat zijn de nadelen van een pelletkachel?

Om een afgewogen keuze te maken voor een pelletkachel, is het nodig om naast de voordelen, ook weet te hebben van de nadelen van een pelletkachel.

  • Uitstoot van fijnstof
  • Afvoer door de nok van het huis
  • Droge opslag nodig voor pellets
  • Reservoir regelmatig bijvullen
  • Minder charme dan een houtkachel
  • Regelmatig onderhoud
  • Elektriciteit nodig

Klik hier voor de voor-en nadelen van een pelletkachel

Pelletkachel subsidie is in 2020 gestopt

Goede installatie van pelletkachel is noodzakelijk

In 2016 werd de ISDE subsidie voor pelletkachels ingevoerd als stimulans om een pelletkachel aan te schaffen. Wanneer de pelletkachel namelijk op de juiste manier geïnstalleerd wordt en op de goede manier gebruikt, is het een duurzame manier van woningverwarming. Het is dan wel belangrijk dat de installatie gebeurt door een DE-erkend bedrijf, zoals Harlekijn. Onze monteurs zijn op de hoogte van de laatste regelgeving en zorgen voor een juiste installatie, zodat u optimaal en op een veilige manier kunt genieten van de warmte van een pelletkachel. Subsidie pelletkachel 2022 is er niet meer. Maar natuurlijk kunt u nog steeds genieten van de warmte van echt vuur van een pelletkachel.

Wat kost het plaatsen van een pelletkachel?

De kosten voor het plaatsen van een pelletkachel ligt helemaal aan uw persoonlijke situatie. Doordat wij alleen vrijstaande pelletkachels in ons assortiment hebben en geen inbouw pelletkachels, maakt dat de installatiekosten minder hoog. Wel moet u er rekening mee houden dat de afvoer helemaal door de nok van uw woning moet. Dat betekent dat de pijp helemaal door uw woning omhoog gaat en boven uw dak uitmondt. Mogelijk dat de pijp dan door 2 verdiepingen moet. Dat is een flink eind, maar onze monteurs is dit hun dagelijkse werk, dus zij weten hoe zij dit het beste kunnen doen. Wilt u meer weten over de kosten van het plaatsen van een pelletkachel in uw persoonlijke situatie? Neem foto’s mee van uw woning en leg het voor aan onze adviseur in de showroom. Dan kan er een inschatting worden gemaakt wat betreft de installatiekosten.

Pelletkachel kopen met subsidie is niet meer mogelijk

Is een pelletkachel goedkoper dan gas?

Met de wisselende gasprijzen is het moeilijk te zeggen of tijdens het moment van plaatsing de pelletkachel goedkoper is dan gas. Het ligt ook helemaal aan uw stookgedrag. Hoe vaak bent u van plan om de pelletkachel te stoken? Wanneer u serieus plannen heeft om een pelletkachel aan te schaffen, kunt u het beste een gesprek aangaan met één van onze adviseurs. Stel uw vragen en onze adviseur zal deze beantwoorden. Bent u op zoek naar een alternatief voor een gashaard? Dan zijn er natuurlijk meer mogelijkheden dan een pelletkachel. 

Lees hier over alternatieven voor een gashaard

Ontdek ons uitgebreide assortiment pelletkachels

Wilt u een pelletkachel kopen met subsidie? Dat is helaas niet meer mogelijk. Natuurlijk bent u wel van harte welkom in onze 1.500m2 showroom. Hier vindt u diverse pelletkachels (brandend) opgesteld. Wij hebben pelletkachels van Rika en Nordic Fire in ons assortiment. Bent u op zoek naar een pelletkachel met oog voor design? Dan bent u bij Rika aan het juiste adres. Kwaliteitskachels uit Oostenriujk, die niet alleen warmte bieden maar ook qua uitstraling een stijlvolle toevoeging zijn voor ieder interieur. De kachels zijn voorzien van toonaangevende technologiën en dat maakt de bediening zeer eenvoudig. Of kiest u voor een pelletkachel van Nordic Fire? Deze pelletkachels zijn werkelijk een sterling voor het oog. Nordic Fire heeft een groot assortiment pelletkachels van verschillende formaten. Zo is er altijd een model te vinden die voldoende warmte afstoot voor uw woning. Een breed vuur, een rustig vlambeeld, een regelbare ventilator, WIFI regeling en een geluidsarme vijzelmotor zijn maar een aantal unieke kenmerken van Nordic Fire pelletkachel. Meer weten? Onze adviseur voorziet u graag van meer informatie. 

Bekijk hier onze pelletkachels Klik hier voor de showroompagina