Op een verantwoorde manier uw woning verwarmen? Dat kan eenvoudig met een pelletkachel! De pelletkachel is een modern toestel dat voor de verbranding gebruik maakt van pellets; geperste korrels van organisch materiaal. 

Pellets; stoken met een hernieuwbare energiebron

Een pellet is een korrel, die bestaat uitsamengeperst materiaal. De korrels hebben wel wat weg van kattenbakkorrels, maar bestaan uitsluitend uit organisch materiaal, bijvoorbeeld snoeiafval of zaagsel uit houtzagerijen. Pellets vallen dan ook onder de zogenaamde hernieuwbare energiebronnen. Helaas zit in pellets veel  kwaliteitsverschil, waardoor het voor de eindgebruiker niet altijd duidelijk is of de pellets geschikt zijn voor het verbrandingstoestel. Let daarom voor aankoop op de gebruiksvoorschriften bij uw toestel. Dat voorkomt een hoop ellende.

Geniet van de heerlijke warmte van een pelletkachel

De pelletkachel is een verwarmingsbron, die bijzonder geschikt is als toevoeging aan uw bestaande verwarmingssysteem. Op koude momenten kan een pelletkachel perfect de pieken opvangen in meerdere ruimtes. Zo kunt u op koude voor-en najaarsdagen met een pelletkachel snel en efficiënt uw woning sfeervol en comfortabel verwarmen. Wilt u uw hele woning verwarmen? Dan is een CV pelletkachel misschien de juiste keuze voor u. 

Pelletkachels geselecteerd op kwaliteit en design

Ons assortiment pelletkachels bestaat uit toestellen die geselecteerd zijn op kwaliteit en design. Ook onze pelletkachels zijn ‘EcoDesign ready’. Ze voldoen daarmee aan de meest actuele eisen.

Belangrijke voordelen:

  • Eenvoudige bediening
  • Temperatuur goed regelbaar 
  • Veilig (mits goed geïnstalleerd en onderhouden)
  • Schone verbranding

Gecertificeerde installatie door onze eigen monteurs

De installatie van een toestel op vaste brandstoffen (hout en pellets) moet voldoen aan wettelijke eisen en actuele regelgeving. Veiligheid en milieu staan hierbij voorop, een pelletkachel mag dan ook nooit op de gevel uitmonden. Wij zijn een DE-erkend bedrijf en onze adviseurs en installateurs beschikken over de actuele diploma’s en daarmee over de laatste kennis van alle typen haarden en kachels. Zo kunt u onbezorgd genieten van de warmte en sfeer van uw pelletkachel.

Gebruik en onderhoud van een pelletkachel

Een pelletkachel is eenvoudig te bedienen zodat u snel en zonder veel moeite kunt genieten van warmte en sfeer. Bij de meeste pelletkachels is optioneel bediening via een tablet mogelijk. Regulier onderhoud kan door de gebruiker zelf gedaan worden (reinigen ruit, reinigen verbrandingskamer). Wilt u lang genieten van uw toestel? Dan is het belangrijk dat u jaarlijks onderhoud door ons laat uitvoeren.

Ontdek de pelletkachels in onze sfeervolle showroom

Wilt u meer weten over ons uitgebreide en veelzijdige assortiment pelletkachels? Bezoek onze uitgebreide en veelzijdige showroom in Beneden-Leeuwen. Onze adviseurs staan voor u klaar om u te adviseren welke kachel geschikt is voor uw woning en aansluit bij uw wensen.