Wanneer u onderzoekt welke kachel het beste aansluit bij uw wensen en stookgedrag, is het verstandig om meerdere opties naast elkaar te leggen. Bent u geïnteresseerd in een gashaard maar vraagt u zich af wat een gashaard kost? Lees er meer over in dit blogbericht!

Wat kost een gashaard?

In onze veelzijdige showroom vindt u een uitgebreide collectie gashaarden en gaskachels. Diverse modellen in verschillende prijsklasses. Zo is er altijd een model te vinden binnen uw budget. De goedkoopste modellen beginnen bij zo’n € 3000,-. Het gaat hier alleen om de haard of kachel. Installatiekosten zijn hier nog bij opgeteld. De Dru Diablo Next (zie foto hieronder) is een vrijstaande gaskachel in het lagere prijssegment. Een prachtige stoere, hangende kachel die perfect past bij een industriële inrichting. Maar ook in een klassiek interieur zal deze gaskachel van DRU zeker niet misstaan! De driezijdige ruit geeft perfect zicht op het vuur zodat u optimaal kunt genieten. Liever een gas inbouwhaard? Dan kunt u met een beperkt budget bijvoorbeeld kiezen voor de driezijdige Global 60 Triple BF of de Element4 Cupido 50 fronthaard. Houd er wel rekening mee dat de installatiekosten van een inbouwhaard altijd wat hoger uitvallen dan van een vrijstaande kachel. Het plaatsen van een vrijstaande kachel is eenvoudiger omdat een inbouwhaard wordt ingebouwd door onze monteurs. De meeste gashaard en gaskachels zijn geprijsd tussen de 5.000 en 8.000. Natuurlijk vindt u bij ons ook nog duurdere modellen zoals de DRU Cosmo Tunnel Eco Wave die rond de € 15.000,- kost. Dit is een zeer grote tunnelhaard van bijna 2 meter breed. Een prachtige haard voor een grote woning. U leest het al, voor vrijwel ieder budget is er een passende gashaard te vinden! Heeft u een gasloze woning en wilt u graag een gashaard? Dan is een propaan haard een uitstekende keuze. 

Klik hier voor onze gashaarden

Wat kost een gashaard?

Wat kost een gashaard per avond?

Wanneer u een aantal gashaarden heeft gevonden die zouden passen bij uw stijl en woning, is het ook belangrijk om naar de eigenschappen van de haard te kijken. Hoeveel gas verbruikt de gashaard? Wat kost een gaskachel per uur? Dat ligt natuurlijk sterk aan de gasprijzen. De afgelopen jaren zijn er enorme prijsschommelingen geweest. Hoe de gasprijs zich ontwikkelt de komende jaren is gewoonweg niet te voorspellen. Op het moment van schrijven is het gastarief zo’n € 1,30 per m3. Het prijsplafond van de overheid ligt op € 1,45. Beide bedragen gebruiken we voor onderstaande prijsvoorbeeld.

  • Een gashaard of gaskachel heeft gemiddeld een vermogen van zo’n 5 kW. Dat betekent dat het gemiddelde verbruik van de haard per uur zo’n 0,6 kubieke meter gas is. Wanneer u 3 uur de haard aan heeft, verbruikt deze dus 1,8 kubieke meter gas.
  • Met een gastarief van €1,30 betaalt u voor een avondje genieten maar € 2,34. Met een gastarief van € 1,45 betaalt u € 2,61. Wat kost een gaskachel per uur? Dat is respectievelijk € 0,78 en € 0,87. Dus voor minder dan een euro per uur kunt u optimaal genieten!
  • Wanneer u kiest voor een haard met een hoger vermogen (= meer warmte), dan zijn de stookkosten natuurlijk ook hoger. Heeft uw haard een vermogen van 8 kW? Dan wordt er ongeveer 1 kuub gas verbruikt per uur. Dan kost een avondje genieten met een gasprijs van € 1,30 zo’n € 3,90. Bij een gasprijs van € 1,45 kost het € 4,35.

En eigenlijk kunt u van deze kosten nog de kosten van de centrale verwarming aftrekken. Want die kosten zou u sowieso moeten betalen om er warm bij te zitten. Door de ruimte te verwarmen met een gashaard of gaskachel heeft u echter niet alleen warmte, maar kunt u ook genieten van een gezellige sfeer. Zo’n vuur doet zoveel voor de kamer! Ontsteek de gashaard en het echte genieten kan beginnen. 

Lees meer over besparen met een gashaard

Wat is zuiniger; gashaard of cv?

Met name in het voorseizoen en het naseizoen, wanneer de avonden fris zijn, maar overdag geen extra warmte nodig is, is het in veel gevallen zuiniger om de woning lokaal te verwarmen met een gashaard of gaskachel. Wanneer u de basiswarmte van de centrale verwarming instelt op 15 graden en in de avond de gashaard gebruikt om te voorzien in uw warmtebehoefte, hoeft de centrale verwarming helemaal niet aan te slaan. Zeker in een goed geïsoleerde woning of nieuwbouwwoning is de gashaard een perfecte manier van verwarmen en dan hoeft de gashaard in de meeste gevallen niet eens op vol vermogen gestookt te worden. Gebruik de gashaard als lokale verwarmingsbron en u heeft warmte op de plek waar u het nodig heeft. De gezellige sfeer krijgt u daar gratis bij.

welk type gashaard past het beste bij uw woning?

Welk type gashaard past het beste bij uw woning?

Welk type haard past het beste bij uw woning en warmtevraag? Is uw woning goed geïsoleerd? Dan is een gashaard of gaskachel met een lager vermogen het type gashaard voor u. De centrale verwarming kan minder worden ingeschakeld, zeker in het voorseizoen en naseizoen. Daarnaast profiteert u met een gashaard of gaskachel niet alleen van warmte, maar ook van een unieke sfeer. Geniet met familie en vrienden van het schitterende vuurzicht en droom weg bij het levendige vlammenspel. Heeft u na het lezen van dit blogbericht nog vragen over hoeveel gas verbruikt wordt door een gashaard en wat u kwijt bent voor de aankoop en installatie van een gashaard bij Harlekijn? Maak een afspraak door te bellen met 0487 - 594 860. Onze adviseur bekijkt uw persoonlijke situatie en geeft advies op maat. Op die manier heeft u meteen antwoord op de vraag: Wat kost een gashaard voor mij? 

Bekijk hier onze gashaarden Klik hier voor de showroompagina