Houden de hoge gasprijzen u bezig? Zoekt u ook naar (kleine) veranderingen om te besparen op de stookkosten? Misschien is dit voor u wel het moment om helemaal van het gas af te gaan en bent u van plan om nu echt door te zetten met uw woning.

Besparen op uw gasrekening? Wij vertellen hoe

Wat uw persoonlijke redenen ook zijn, het is altijd goed om te kijken naar besparingen. Zo is het verstandig om de thermostaat overdag op 18 graden te zetten. Zeker wanneer u buitenshuis aan het werk bent. Ook wanneer u thuis werkt, doet u er verstandig aan om alleen de ruimte te verwarmen waar u bent en niet de hele woning. Een lokale (gas)haard kan de oplossing zijn om lokale warmte te bieden. Gas? Jazeker! Ook in een gasloze woning kunt u nog steeds genieten van een moderne gashaard, namelijk een gashaard op propaan. 

Bekijk onze gashaarden

Gashaard op propaan

Hoeveel procent gas komt uit Rusland?

Wist u dat zo'n 40% van het gas dat in Europa verbruikt wordt uit Rusland komt? Ook dat kan een reden zijn om nu versneld van het gas af te gaan. Regeringsleiders leggen Rusland verschillende sancties op, er wordt ook gesproken over de afname van gas en olie uit Rusland. Toch is dat nog wel een dingetje, omdat veel landen afhankelijk zijn van Russisch gas en olie. 

Hoe afhankelijk is Europa van Russisch gas?

Terwijl het ene Europese land helemaal geen gas uit Rusland importeert, zijn landen zoals Duitsland en Italië voor een zeer groot deel afhankelijk van Russisch gas. Ook Nederland importeert gas uit Rusland, maar dat is relatief weinig.Voor een deel halen we nog steeds aardgas uit onze eigen grond en uit de zee. In 2013 leverde Nederland zo'n 13 procent van de gasbehoefte in Europa. Ondertussen is dat teruggebracht naar 4 procent. Dat is deels door de aardbevingen in Groningen, maar ook omdat wij uiteindelijk van het gas af zullen gaan en dat geleidelijk aanpakken. Maar is het de oplossing om nu we liever zo min mogelijk gas uit Rusland willen importeren, de gaskraan in Groningen weer verder open te draaien? In het begin van het artikel gaven we al wat tips om te besparen op de gasrekening, maar ook om niet afhankelijk te zijn van gas uit Rusland. Hieronder geven we nog een paar opties waar u over na kunt denken. 

Gaskachel op propaan als alternatief voor gas

In onze showroom zien en spreken we allerlei mensen die op zoek zijn naar een haard of kachel. We horen de twijfel wanneer wordt gesproken over een gashaard. Die twijfel willen we graag wegnemen. Want wanneer u een liefhebber van een gashaard bent, kunt u nog steeds kiezen voor een gaskachel op propaan. Propaangas is een bijproduct dat vrijkomt bij raffinaderijen. Ook kunt u kiezen voor bio-propaangas, dat een mix is van afval-en reststoffen en hernieuwbare plantaardige olie. Daarmee een duurzame brandstof. Wist u trouwens dat de meeste moderne gashaarden achteraf ook kunnen worden omgebouwd naar een gashaard op propaan? Zo kunt u genieten van uw gashaard binnen op gasfles. 

Lees meer over het alternatief voor een gashaard

Gashaard op propaan in de keuken

Alternatief voor gas? Kies hout of elektrisch

Natuurlijk is het ook mogelijk om te kiezen voor een haard of kachel die helemaal geen gas verbruikt. Naast gashaarden heeft Harlekijn Haarden & Kachels een zeer uitgebreid assortiment houthaarden, pelletkachels, elektrische haarden en bio-ethanol haarden. Iedere haard heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Bent u aan het twijfelen en komt u er niet uit wat voor soort haard of kachel het beste past bij uw stookgedrag en woning? Maak eenvoudig een afspraak via onze website of bel met 0487 - 594860. Onze adviseur neemt u graag mee in onze showroom en vertelt u meer over de mogelijkheden in uw persoonlijke situatie. Wij hopen u binnenkort te begroeten! 

Bekijk alternatieven voor een gashaard Klik hier voor de showroompagina