Is kiezen voor een haard op aardgas nog wel verstandig? Over een aantal jaren worden toch alle woningen gasloos? Deze vragen horen we met enige regelmaat van klanten. In dit blogbericht leggen we graag uit waarom kiezen voor een gashaard nog steeds een goede keuze is. 

Eenvoudig en snel genieten met een gashaard

Met 1 druk op de knop het vuur eenvoudig tot leven roepen. Dat kan met een gashaard! Door gebruik van innovatieve technieken wordt het vlammenspel van een houtvuur bijna geëvenaard. Groot voordeel is dat u geen stookhout nodig heeft en zelf geen vuurtje hoeft te stoken. Het is pure luxe dat u eenvoudig en snel kunt genieten van de warmte en sfeer vuur. Vuur voor nu én de toekomst! 

Kan een gashaard op propaan?

De meeste moderne gashaarden zijn verkrijgbaar op aardgas, maar ook op propaan. Wilt u een propaan gaskachel? Dan nodigen we u van harte uit voor een bezoek aan onze 1.500m² showroom in Beneden-Leeuwen. U vindt hier een groot aantal gashaarden (brandend) opgesteld. Vrijwel al deze haarden zijn verkrijgbaar als kachel op propaangas.    

Klik hier voor onze gashaarden

Vraag ons Toekomst Magazine aan

Wilt u meer weten over de toekomst van de haard en de kachel? Voer uw e-mail adres in om ons magazine te downloaden

Kan een gashaard omgebouwd worden?

Een gashaard ombouwen naar propaan, kan dat? De meeste moderne gashaarden kunnen aangepast worden naar een gashaard op propaan. In de meeste gevallen hoeven alleen enkele inspuiters of beluchtingsplaatjes gewijzigd te worden. In sommige gevallen is het nodig om (ook) de brander te wisselen. Onze opgeleide monteurs kunnen een gashaard ombouwen naar propaan. Ook kunt u ervoor kiezen om nu een gashaard op aardgas te kopen en deze gashaard om te bouwen naar propaan wanneer u dat wilt. Zo zijn er heel wat mogelijkheden om te blijven genieten van de gashaard. 

Lees hier meer over onze gashaarden

Kan een gashaard op propaan? Jazeker!

Wat kost stoken op propaan?

Het afgelopen jaar zijn de energieprijzen explosief gestegen. Met name de gasprijzen willen nog weleens wisselen. Wij adviseren u dan ook een bezoek aan onze showroom wanneer u wilt weten wat stoken op propaan kost. Om toch even een vergelijking te maken. In 2022 voordat de energieprijzen explosief stegen, was het stoken met propaangas duurder dan met aardgas. Wel is het zo dat in het afgelopen jaar de verhouding zo was dat stoken op propaangas goedkoper was. Is stoken op propaangas goedkoper? Die vraag is erg moeilijk om te beantwoorden. Wilt u meer weten over de kosten van stoken op propaan? Wij vertellen u hier graag meer over in de showroom. 

Gashaarden op propaan in ons assortiment

Vrijwel alle gashaarden in ons uitgebreide assortiment zijn verkrijgbaar als propaan kachel. Heeft u een gasloze woning? Of wilt u niet afhankelijk zijn van aardgas? Dan is een gashaard op propaan een uitstekend alternatief. Bijvoorbeeld de Dru Maestro 75XTU staat bij ons in de showroom en brandt op propaan. De DRU Maestro 75 XTU is een schitterende haard waarbij u van meerdere kanten kunt genieten van een zeer sfeervol vlammenspel. Deze luxe inbouwhaard is ideaal om te gebruiken als roomdivider. Liever een vrijstaande gashaard? Dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de Dru Passo Eco Wave

Lees meer over een kachel in een gasloze woning

Unieke vrijstaande gaskachel op propaan

De nieuwe, duurzame gashaarden van Dru bieden innovaties op het gebied van energiebesparing. Haarden en kachels gebruiken energie om warmte te maken. Hoe efficiënter de haard, des te lager het energieverbruik. De Dru Passo Eco Wave heeft energielabel A. De haard combineert uitstraling, sfeer en functie optimaal  met energiezuinigheid. Een kachel die niet alleen een aanwinst is voor uw woning, maar ook voor uw portemonnee. 

Meer weten over gashaard op propaan

Wilt u meer weten over gashaarden op propaan? Onze verkoopadviseur kan u alles hierover vertellen. Ook vindt u op onze website meer informatie over de propaan kachel, de toekomst van de gashaard en een gashaard zonder gasaansluiting. 

Klik hier voor onze gashaarden Klik hier voor de showroompagina