Bent u op zoek naar een alternatief voor gas stoken? Misschien vanwege de hogere gasprijzen of omdat u gaat verhuizen naar een gasloze woning? Bij Harlekijn vindt u een uitgebreid assortiment haarden en kachels die gebruik maken van andere brandstoffen dan aardgas.

Gashaard in gasloze woning? Kan wel! 

Bent u liefhebber van een gashaard, maar wordt uw woning gasloos of gaat u verhuizen naar een gasloze woning? Dan willen we u er eerst op wijzen dat u nog steeds kunt kiezen voor een moderne gashaard! Hoe? Veruit de meeste gashaarden in ons assortiment zijn ook verkrijgbaar op propaan (flessengas). Dat betekent dat u in uw gasloze woning nog steeds eenvoudig en snel kunt genieten van een sfeervol gasvuur. De propaanflessen bergt u eenvoudig op in een daarvoor bestemde gasflesopslag buiten. Onze monteurs maken dat tip top in orde.

Kiest u toch liever een ander alternatief voor de gashaard? Dan hebben wij de volgende opties:

Bovenstaande haarden en kachels hebben geen (aard)gas nodig om te vlammen.

Moderne houthaard als alternatief gashaard

Kiest u voor een houthaard als alternatief gashaard? Dan kiest u voor een echt en levendig vuur. De houthaard is nog steeds de populairste keuze bij onze klanten. Wanneer u het vuur van de verschillende soorten haarden vergelijkt, valt op dat het vuur van een houthaard niet te evenaren is. Iedere keer wanneer u de haard ontsteekt, is het vlammenspel weer anders. Wanneer u kiest voor een houthaard, houd er dan wel rekening mee dat het even wat tijd kost om een sfeervol houtvuur te maken. Het is belangrijk dat er goed hout wordt gebruikt met een vochtpercentage tussen de 12 en 18%. Koopt u een houtkachel bij Harlekijn Haarden & Kachels? Dan krijgt u een stooktraining cadeau! Op deze avond leert u hoe u een optimaal houtvuur stookt via de Zwitserse Methode.

Lees meer over stoken via de Zwitserse Methode

Alternatief gashaard? Kies voor een inbouw houthaard.

Geniet van een heerlijke warmte met een pelletkachel

Is warmte voor u het belangrijkste om te kiezen voor een kachel? Dan is de pelletkachel een uitstekend alternatief voor de gashaard. Bij ons vindt u verschillende vrijstaande pelletkachels van Nordic Fire en Rika. Deze kachels branden op pellets. Dit zijn kleine korrels die gemaakt zijn van organish restmateriaal zoals zaagsel en snoeiafval. U vult het reservoir van de pelletkachel met pellets en het genieten kan beginnen. De meeste pelletkachels kunt u met een programma instellen zodat de kachel volautomatisch begint. Dat betekent dat u na een lange werkdag kunt thuiskomen in een warme woning waar het vuur al brandt. Heerlijk, toch?!

Lees meer over de voor-en nadelen van een pelletkachel

Elektrische haard als alternatief gashaard

Is sfeer belangrijker dan warmte? Dan kunt u ook kiezen voor een elektrische haard als alternatief voor de gashaard. U vindt bij ons elektrische haarden van onder andere Kalfire, Dru en Element4. Deze elektrische haarden zijn niet geschikt als hoofdverwarming, maar dienen uitsluitend gebruikt te worden als bijverwarming. Onze elektrische haarden stoten maximaal 2 kW warmte uit. Dat is zeker te voelen wanneer u gezellig met vrienden of familie rond de haard zit. Echter is dit onvoldoende om een woonkamer te verwarmen.

Elektrische haard als alternatief gas

Kies voor het echte vuur van de bio ethanol haard

Heeft u liever een echt vuur dan een elektrisch vuur? Dan is een bio ethanol haard misschien wel dé haard voor u. Een bio ethanol haard kan relatief eenvoudig geplaatst worden. Er is namelijk geen rookkanaal nodig. De bio ethanol haarden van Planika zijn zeer luxe. Zo hoeft u het vuur niet te ontsteken met een lange lucifer, maar simpel via een afstandsbediening. Ook het bijvullen gaat heel eenvoudig met bijgeleverde pomp. De Planika bio ethanol haarden zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Bij bio ethanol haarden geldt het dat hoe groter de haard is, hoe meer warmte de haard afstoot.

Alternatief gashaard? Bezoek onze uitgebreide showroom

Bent u op zoek naar een sfeervol alternatief voor de gashaard? Bezoek onze 1.500 m2 showroom in Beneden-Leeuwen en vergelijk de verschillende brandstoffen met elkaar.  Van welke haard wordt u warm? Welk vuur spreekt u aan? Onze adviseurs staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Wij vertellen u graag meer over de alternatieven voor gas stoken. Natuurlijk onder het genot van een lekker kopje koffie of thee.

Bekijk alternatieven voor een gashaard Klik hier voor de showroompagina