U bent zich aan het oriënteren op een houtkachel, maar waar moet u op letten bij de aanschaf van een houtkachel? Eén van de zaken is het rendement. Hoe hoger het rendement, hoe minder belastend voor het milieu. Meer weten over hoog rendement houtkachels? Lees ons blogbericht.

Wat is een hoog rendement houtkachel?

Een hoog rendement houtkachel is een houtkachel die voorzien is van de modernste technieken. Dankzij deze technieken behaalt de kachel een hoger rendement dan gemiddeld. Om vuur en warmte te creëren, verbruikt een kachel brandstof. Deze potentiële energie wordt omgezet in vuur en daarmee een ander soort energie teruggeeft. Het rendement geeft weer hoeveel energie wordt teruggegeven in verhouding tot de verbruikte energie. Hoe hoger het rendement, hoe minder belastend de kachel is voor het milieu. Deze kachels voldoen natuurlijk ook allemaal aan de EcoDesign richtlijnen die begin 2022 zijn ingevoerd. 

Lees meer over EcoDesign houtkachels

Vraag ons Houtkachel Magazine aan

Wilt u meer weten over een Houtkachel van Harlekijn? Voer uw e-mail adres in om ons magazine te downloaden

Wat is de beste houtkachel met een hoog rendement?

Onze houtkachels hebben een rendement tot 90%. Bij een kachel met een rendement van meer dan 80% wordt wel gesproken van een hoog rendement houtkachel. Welke hr houtkachels wij in onze showroom hebben? Dat zijn onder meer de Dik Geurts Instyle 550, de Kalfire W85-40F, de Spartherm Selection Passo XS houtkachel en de Dik Geurts Ivar 5 store. Allemaal heel verschillende houtkachels en houthaarden, maar wel allemaal met een rendement hoger dan 80%.

Dik Geurts hoog rendement houtkachel

Welke kachel heeft het hoogste rendement?

Wilt u graag een kleine houtkachel met hoog rendement kopen? Bezoek onze showroom en laat u informeren door onze adviseurs. Zij kunnen u precies vertellen welke modellen vallen onder de hoog rendement houtkachels. De Dik Geurts Ivar 5 Store is een populair model in onze showroom. Dat is niet voor niets! Met een rendement van 82% en het stoere uiterlijk, past deze kachel perfect in een industriële inrichting. Het houtvak zorgt voor een ultieme sfeerbeleving, ook wanneer het vuur niet brandt.

Liever een wat grotere hoog rendement houtkachel kopen? Dan is er de Spartherm Selection Passo XS. Deze vrijstaande hoog rendement houtkachel is een ware blikvanger voor uw woning en heeft een rendement van maar liefst 84%! De ronde vormen maken de kachel passend bij ieder interieur. Meer weten? Al deze modellen staan opgesteld in onze veelzijdige en uitgebreide showroom in Beneden-Leeuwen.

Bekijk hier onze vrijstaande houtkachels

Inbouw hoog rendement houtkachel bij Harlekijn

Heeft u liever een inbouw hoog rendement houtkachel? Ook dan bent u bij Harlekijn aan het juiste adres! De Dik Geurts Instyle 550 is een inzethaard die relatief eenvoudig geplaatst kan worden. Dit kan ook uitstekend in een bestaande situatie. Heeft u een verouderde houthaard en wilt u deze vervangen door een houtkachel met hoog rendement? Dan is de Instyle 550 zeker een goede keuze.

Liever een breder model? Dan kunt u kiezen voor de Kalfire W85-40F. Een brede inbouwhaard die voorzien is van de modernste technieken. De liftdeur maakt deze Kalfire haard zeer praktisch in gebruik. Met een rendement van 81% weet u dat u bewust kunt genieten van de warmte en sfeer van vuur.

Bekijk hier onze inbouw houtkachels

Dik Geurts inbouw hoog rendement houtkachel

Hoog rendement houtkachel speksteen

Geïnteresseerd in een hoog rendement houtkachel met speksteen? Dan is de Altech Grande Nobles depot misschien wel de juiste keuze voor u. Deze compacte hoog rendement houtkachel is verkrijgbaar in een variant met speksteen. De natuurlijke eigenschap van speksteen is dat het de warmte langer vasthoudt en langzaam afstoot. Dat betekent dat u langer kunt genieten van de warmte van het vuur. Ook als het vuur al gedoofd is.

Waar moet je op letten bij het kopen van een houtkachel?

Wanneer u een hoog rendement houtkachel wilt kopen, is het belangrijk dat u weet hoe groot de ruimte is waar deze geplaatst moet worden. Een te grote houtkachel in een te kleine kamer is namelijk niet aan te raden. Het wordt te warm in de kamer en van een aangename warmte is geen sprake meer. Onze adviseur weet precies welke haard of kachel geschikt is voor uw ruimte. Verder is het natuurlijk belangrijk dat u een model kiest dat past bij uw interieur en stijl. Een houtkachel koopt u niet om even een jaartje van te genieten, maar gaat jaren mee. Wilt u meer weten over de hoog rendement houtkachels in ons assortiment? Maak een afspraak en ga het gesprek aan! Wij helpen u graag.

Jotul hoog rendement houtkachel

Rookkanaal nodig voor een houtkachel

Wanneer u kiest voor een houtkachel met hoog rendement van Harlekijn, bent u verzekerd van een juiste installatie. Onze monteurs zijn op de hoogte van de laatste regelgeving en gaan secuur en netjes te werk. Ook zorgen zij voor het juiste rookkanaal. Het is bij een houtkachel nodig om de afvoer door de nok te laten gaan. Ziet u op tegen de installatie? Niet nodig. Voor onze monteurs is dit hun dagelijkse werk en zij zorgen ervoor dat u na de plaatsing heerlijk kunt genieten van uw eigen hoog rendement houtkachel.

Hoe lang mag je nog hout stoken?

Vraagt u zich af of u nog lang kunt genieten van uw hoog rendement houtkachel? Bent u bang dat hout stoken verboden gaat worden? Dat is niet het geval. De Europese regelgeving is hierin leidend en daarin staat dat de verkoop en dus ook het gebruik van een houthaard of houtkachel gewoon toegestaan is. De Nederlandse regering kan dan ook geen stookverbod invoeren. Wel is het verstandig om het weer in de gaten te houden, wanneer u uw houtkachel wilt stoken. Is het windstil of mistig weer? Dan doet u er verstandig aan om de kachel uit te laten.

Lees hier meer over geen verbod op houtkachels

Hout stoken in een hr houtkachel

Hr houtkachel kopen bij Harlekijn

Wilt u meer weten over onze hoog rendement houtkachels? U bent van harte welkom in onze 1.500m2 showroom in Beneden-Leeuwen. Hier vindt u meer dan 100 haarden en kachels opgesteld, waaronder ook hoog rendement houtkachels. Onze adviseur vertelt u alles wat u wilt weten over de aanschaf van een hr houtkachel, de plaatsing en het stoken van hout. Wist u dat u bij aankoop van een hoog rendement houtkachel een stooktraining cadeau krijgt? Op deze avond leert u stoken via de Zwitserse Methode en krijgt u nog handige tips en trucs, zodat u thuis optimaal kunt genieten van uw houtkachel met hoog rendement.

Bekijk hier onze houtkachels Klik hier voor de showroompagina