De EcoDesign richtlijn treedt in 2022 in werking voor EU lidstaten. Deze Europese richtlijn schrijft onder andere voor aan welke regels diverse stooktoestellen moeten voldoen. 

Harlekijn klaar voor EcoDesign richtlijn

Woensdag 16 januari heeft Staatssecretaris Stientje van Veldhoven aangekondigd in Nederland de EcoDesign richtlijn te vervroegen naar 1 januari 2020. Wij juichen dat van harte toe, Harlekijn is namelijk al enige tijd klaar voor de invoering van EcoDesign richtlijn. Helaas werd recent bekend gemaakt dat invoering per 1 januari 2020 niet haalbaar is. De landelijke discussie gaat intussen door, het beleid vanuit de Nederlandse Haarden- en Kachelbranche geeft aandacht voor kwaliteit van toestellen en installaties, broodnodige maatregelen om overlast en onnodige uitstoot te voorkomen. Harlekijn haarden en kachels houdt de eerder ingezette koers dan ook vast. Een gekeurde, energiezuinige kachel is dan ook de perfecte oplossing voor uw warmtevraag. 

EcoDesign richtlijn zorgt voor reductie van energieverbruik

De Europese EcoDesign-en Energielabeling-richtlijnen moeten voor een enorme reductie van het energieverbruik in Europa zorgen. De EcoDesign richtlijn en houtkachel wetgeving stelt daarbij eisen aan het minimale rendement van producten. De labelingwetgeving zorgt voor het labelen, zodat eindgebruikers de producten makkelijker met elkaar kunnen vergelijken. Zo kiest u eenvoudig voor een energiezuinige kachel. Het Ecolabel moet vanaf 1 januari 2018 verplicht op elk toestel aanwezig zijn. 

Verantwoord hout stoken in een EcoDesign houtkachel

Is hout stoken slecht voor het milieu of de volksgezondheid? Elke manier van energieverbruik heeft invloed op het milieu. Wanneer u op de juiste manier hout stookt in uw EcoDesign houtkachel, is de uitstoot minimaal. Al onze EcoDesign houtkachels voldoen aan de nieuwe houtkachel wetgeving. Bezoek de stookavond van Harlekijn en leer verantwoord stoken in een energiezuinige kachel via de Zwitserse Methode

Geniet van een verantwoord vuur

Harlekijn haarden en kachels vindt het belangrijk om te genieten van vuur, maar wel op een verantwoorde en milieubewuste manier. Onze adviseur in de showroom kan u dan ook meer vertellen over houtkachels met een hoog rendement en lage uitstoot van schadelijke stoffen. Uw vakman kent de wet-en regelgeving (houtkachel wetgeving) en weet hoe hij deze moet toepassen. Daarnaast beschikt hij over voldoende ervaring om u te adviseren over de meest ideale oplossing voor uw situatie.