Heeft u een open haard in uw woning? Heeft u er weleens aan gedacht om de open haard te moderniseren? Een inzethaard in een bestaande open haard plaatsen is een perfecte oplossing om verantwoord te genieten van warmte en sfeer.

Waarom open haard renoveren?

Een oude open haard kan er sfeervol uitzien, maar is eigenlijk niet meer van deze tijd. Heeft u een open haard in uw woning, maar gebruikt u deze niet vanwege veiligheid en overlast? Misschien gebruikt u de haard wel, maar heeft u het idee dat de warmte via de schoorsteen verdwijnt. Dat klopt! Een ouderwetse open haard heeft een rendement van 15% tot 20%. Dat betekent dat er relatief veel hout gestookt wordt, maar ook relatief weinig warmte de kamer in komt. Laat u de open haard renoveren? Dan kiest u voor een moderne haard met een rendement van tenminste 75%. Dat verschil voelt u wanneer het vuur brandt, maar merkt u ook in uw portemonnee.

Voordelen bestaande open haard moderniseren

Maar er zijn nog meer voordelen wanneer u uw open haard gaat verbouwen. Die zetten we even voor u op een rijtje:

  • Hoger rendement
  • Schonere verbranding
  • Meer warmte
  • Veiliger
  • Kostenbesparend
  • Milieuvriendelijker
  • Minder/geen buurtoverlast

Inzethaard in bestaande open haard plaatsen? Kies Harlekijn!

Geniet verantwoord na open haard renovatie

Het hogere rendement van de haard zorgt voor meer warmte en is kostenbesparend. Er hoeft minder hout te worden gestookt om meer warmte te creëren. Tegelijkertijd kunt u genieten van het schitterende vuurzicht. Een vol vlambeeld waarbij u heerlijk weg kunt dromen.

De schonere verbranding ontstaat doordat er in een nieuwe haard gebruik wordt gemaakt van de nieuwste technieken. Deze haarden voldoen ook aan de EcoDesign richtlijnen die in 2022 zijn ingevoerd. Deze richtlijnen schrijven een maximale uitstoot aan fijnstof voor waar de haarden aan moeten voldoen. U kunt zich voorstellen dat dit een wereld van verschil is met een open haard, die misschien wel meer dan 20 jaar oud is. Laat u de open haard renoveren? Dan maakt u een milieuvriendelijkere keuze. Wilt u de nieuwe houtkachel aansluiten op een bestaande schoorsteen? Tijdens het technische bezoek voorafgaand aan de plaatsing van de haard, wordt bekeken of dit mogelijk is. In de meeste gevallen moet het rookkanaal aangepast worden om veilig te kunnen stoken. Wilt u hier alvast meer over lezen? Klik dan op de zwarte button.

Lees meer over houtkachel aansluiten op bestaande schoorsteen

Open haard renoveren door Harlekijn haarden en kachels.

Inzethaard in bestaande open haard plaatsen

Welke haard is het meest geschikt als u de open haard wil renoveren? In de meeste gevallen kunt u het beste een inzethaard in een bestaande open haard plaatsen. Bij het plaatsen van een inzethaard is geen grote verbouwing nodig. De oude open haard wordt door onze monteurs gesloopt zodat de nieuwe haard er perfect in past. Bij Harlekijn haarden en kachels hebben wij een groot aantal inzethaarden. Verschillende modellen in diverse afmetingen zodat er voor iedere situatie een passende inzethaard te vinden is. Wij voeren onder andere merken als Dik Geurts, Barbas en Jotul.

Klik hier voor onze inzet houthaarden

Inzethaard plaatsen in bestaande schouw

Het kan ook zijn dat u een open haard met schouw heeft. Ook in deze situatie kan een inzethaard dé oplossing zijn. Laat de inzethaard plaatsen in de bestaande schouw en combineer op deze manier oud met nieuw. Een nieuw vuur met een klassieke omlijsting kan een schitterend plaatje opleveren. In sommige gevallen kunt u ervoor kiezen om een vrijstaande kachel te plaatsen wanneer u de bestaande schouw wilt behouden.

Open haard renoveren? Kies voor Harlekijn!

Wilt u een oude houtkachel vervangen? Wilt u de open haard renoveren? Een inzethaard plaatsen in een bestaande schouw of de open haard vervangen door een inzethaard? Voor al deze zaken bent u bij Harlekijn aan het juiste adres! Neem foto’s en/of tekeningen mee van de huidige situatie wanneer u onze showroom bezoekt. Op die manier kan de adviseur beter bekijken wat passend is bij de situatie. Samen maken we een rondje door de showroom waar meer dan 100 haarden en kachels staan opgesteld. Zo krijgt u een goed idee wat u mooi vindt en wat past bij uw interieur. Met behulp van een 3D tekening wordt het al een stuk realistischer. En wanneer onze kundige monteurs de nieuwe, moderne haard hebben geïnstalleerd, begint het grote genieten van sfeervolle momenten bij het vuur! Maak een afspraak via 0487 – 594860.

Klik hier voor onze inzethaarden Klik hier voor de showroompagina

Open haard renoveren? Wij helpen u graag!