Heeft u een houtkachel? Dan weet u hoe het is om te genieten van de warmte van het vuur, maar ook de gezelligheid dat het vuur met zich meebrengt. Om Den Haag eens een positief geluid over houtstook te laten horen, is een petitie gestart voor behoud van houtvuur. 

Houtstook is vaak een onderwerp van kritiek. Moties worden ingediend en sommige gemeenten kondigen strengere regels aan. Toch zijn wij van mening dat met een goed toestel en de juiste stookmethode wij kunnen genieten van een sfeervol houtvuur. Om Den Haag ook eens een positief geluid te laten horen, start De Groene Stoker de Petitie Houtvuur

Behoud houtvuur voor verbinding en gezelligheid

„Houtstokers hebben zich de afgelopen jaren flexibel en coöperatief opgesteld, maar nu is het genoeg. Door je aan de regels van schoon en verantwoord stoken te houden en rekening te houden met de weersomstandigheden, bezorg je niemand onnodig overlast”, schrijft de stichting bij de aankondiging van de petitie. "Juist in deze tijd snakken we naar gezelligheid. Met een verantwoord vuur in de kachel genieten we van warmte en gezellige winterdagen." En daar zijn wij van Harlekijn het helemaal mee eens! Dat is ook de reden dat we deze petitie bij u onder de aandacht willen brengen. Genieten van houtvuur kan namelijk op een verantwoorde manier! 

 

Let op de 4 pijlers bij het stoken van een vuurtje

Ook bij Harlekijn Haarden & Kachels zijn wij natuurlijk voor het stoken van een houtvuur, maar dan wel op een verantwoorde manier! Voor u hout gaat stoken, moet u namelijk letten op de 4 pijlers:

Blijf genieten van vuur en teken de petitie

Hoewel houtstook op dit moment mag volgens de wet, is het goed om in een tijd van toenemende kritiek een tegengeluid te laten horen. Wilt u ook blijven genieten van uw vrijstaande houtkachel of inbouw houthaard? Teken dan petitie van De Groene Stoker. Let op, wanneer u uw gegevens heeft ingevoerd op de website, moet u deze nog bevestigen via de mail. Pas dan telt uw stem. De duizenden handtekeningen worden overhandigd in Den Haag. Daarmee bewijzen liefhebbers van houtvuur echt werk te maken van goed en verantwoord stoken. En dat is waar het om draait, toch? Op een verantwoorde manier genieten. Wilt u meer weten over onze houtkachels, neem contact op met de showroom

Meer lezen?