Stoken als het windstil is? Of mistig? Is dat verstandig? Check voor het stoken eerst het stookalert, zo weet u zeker dat de weersomstandigheden optimaal zijn.

Met een houtkachel kunt u genieten van een ongekende sfeer van gezelligheid en intimiteit. Daarnaast zorgt de warmte voor een aangenaam klimaat, zeker in het najaar wanneer de temperatuur daalt en de avonden weer langer worden. 

Bent u ook zo'n liefhebber van een knapperend, geurend houtvuur? Dat begrijpen wij helemaal! Wel is het belangrijk dat u uw verantwoordelijkheid neemt voor uw woon-en leefomgeving. Dit doet u door op de juiste manier te stoken. In onze blog over de Zwitsere Methode leest u precies hoe u op een veranwoorde manier een houtvuur kunt stoken. 

Daarnaast heeft het Sfeerverwarmingsgilde een heel handige tool gemaakt. Bij het raadplegen van het Stookalert wordt u alert gemaakt op mogelijk beperkende weersomstandigheden zoals mist of wanneer het windstil is.

Bij het Stookalert wordt gebruik gemaakt van verschillende kleurcodes.

  • Code Groen - De verwachte weerstomstandigheden zijn prima om uw haard of kachel te stoken. Er staat in dit geval een windje en het is niet mistig.
  • Code Oranje - De verwachte weerstomstandigheden zijn zodanig dat uw aandacht wordt gevraagd. Wanneer code Oranje wordt aangegeven, is het windstil of mistig. Het Sfeerverwarmingsgilde adviseert in deze gevallen uw houtkachel niet te stoken en te kiezen voor alternatieve verwarmingsbronnen. 

Bent u benieuwd naar het stookalert voor uw provincie? 

 

Wilt u meer weten over verantwoord stoken? U bent van harte welkom in onze uitgebreide en veelzijdige showroom in Beneden-Leeuwen. Onze adviseur voorziet u graag van tips waar u op moet letten bij het stoken van een sfeervol houtvuur.