Bij Harlekijn vindt u ongeveer 500 houtkachels en houthaarden waar u uit kunt kiezen. Zorgt zo’n uitgebreid assortiment voor keuzestress? Misschien vindt u in onze houtkachel top 10 wel de perfecte kachel!

Wat is het beste merk houtkachel?

Bij Harlekijn verkopen we alleen kwaliteitskachels. Wij hebben vertrouwen in de merken die wij voeren. Nieuwe merken worden dan ook pas toegevoegd na gedegen onderzoek. Wat is een goede houtkachel? Enkele merken die u bij ons vindt zijn Kalfire, Dik Geurts, Contura, Barbas en Jotul. Bent u op zoek naar een vrijstaande kachel of een inbouwhaard? Bij ons vindt u de beste houtkachels. Ga daarom het gesprek aan met één van onze adviseurs en laat u adviseren. Wij geven u graag persoonlijk advies. Wanneer u kiest voor een houtkachel is het erg belangrijk om op de juiste manier te stoken. Stoken doet u het beste via de Zwitserse Methode. Bij aankoop van een houthaard of houtkachel bij Harlekijn krijgt u een gratis stooktraining cadeau. 

Lees hier meer over de Zwitserse Methode

Vraag ons Houtkachel Magazine aan

Wilt u meer weten over een Houtkachel van Harlekijn? Voer uw e-mail adres in om ons magazine te downloaden

Welke houtkachels geven de meeste warmte?

Hoe hoger het vermogen, hoe meer warmte de houtkachel geeft. Enkele houtkachels met hoog vermogen zijn bijvoorbeeld de JAcobus 12, Kalfire W71-62F (nummer 5 in de top 10) en de Barbas Evolux 65-45. Maar nog veel belangrijker dan een haard met hoog vermogen, is dat de haard aansluit bij de ruimte. Een houthaard met een te hoog vermogen zorgt voor te veel warmte in de ruimte. Het zou jammer zijn dat wanneer u kiest voor een haard met een te hoog vermogen, u deze niet volop kunt stoken. 

Klik hier voor alle houtkachels

De top 10 beste houtkachels

Onze top 10 beste houtkachels is een samengestelde top 10 die bestaat uit de favoriete houtkachels van onze adviseurs en de favoriete kachels van onze klanten, dus de meest verkochte houtkachels. Hieronder zullen we wat meer ingaan op de verschillende eigenschappen van de diverse houtkachels. Ook geven we hieronder een prijs aan, maar dat gaat alleen om de prijs van de kachel! Een houtkachel is geen eindproduct dat we verkopen. Dat is de houtkachel inclusief installatie. Hoeveel extra kost een installatie? Dat ligt helemaal aan de situatie bij u thuis. Is er een rookkanaal dat gebruikt kan worden? Moet er een nieuwe kanaal aangelegd worden? Hoe lang moet het rookkanaal worden? Allemaal factoren die de prijs meebepalen. 

1. Dik Geurts Instyle 700 perfect ter vervanging van open haard

Het afgelopen jaar hebben we een groot aantal open haarden mogen vervangen door een inzethaard. De populairste haard bij renovatie is de Dik Geurts Instyle 700. Niet verwonderlijk want de haard is net wat makkelijker te plaatsen dan een inbouwhaard en heeft in veel gevallen de juiste afmetingen. Natuurlijk kan de haard ook perfect geplaatst worden in nieuwe situaties! Deze Dik Geurts Instyle 700 kost zonder installatie rond de € 3.000,-. Deze prachtige inzethaard staat ook opgesteld in onze showroom in Beneden-Leeuwen.

2. Contura 556 Style stoere vrijstaande houtkachel

De eerste vrijstaande houtkachel uit deze top 10 staat op de tweede plaats. Waarom kiezen voor een vrijstaande kachel in plaats van een inbouwhaard? Een vrijstaande kachel is in de meeste gevallen een goedkopere optie en heeft een totaal andere uitstraling. De Contura 556 Style is een stoere houtkachel met ronde vormen en een grote ruit. De Contura 556 Style kost zonder installatie rond de € 4.000,-. Deze topper staat brandend opgesteld in de showroom.

3. Dik Geurts Instyle Corner Slim 660/495 inbouwhaard

Vergelijkbaar met de nummer 1, maar met net andere afmetingen en een ietwat andere uitstraling. De Dik Geurts Instyle Corner Slim 660/495 is ook een uitstekende haard voor renovatie. Wederom met brede kaders voor een stoer uiterlijk. De Dik Geurts Instyle Corner Slim 660/495 kost zonder installatie rond de € 3.500,-. Wilt u deze haard graag zelf ontdekken? Hij staat brandend in onze showroom!

Beste houtkachels bij Harlekijn.

4. Barbas Unilux 67 stoere inbouwhaard met brede kaders

Wanneer u houdt van stoere kachels, maar liever een inbouwhaard wilt, dan is de Barbas Unilux 67 een uitstekende keuze. De brede kaders zorgen voor een stoere uitstraling. Dankzij de grote ruit gaat de aandacht uit naar het vuur en kunt u heerlijk wegdromen bij het levendige vlammenspel. De Barbas Unilux 67 kost zonder installatie minder dan € 3.000,-. Wilt u de Barbas Unilux 67 in het echt bewonderen? Dat kan in onze uitgebreide en veelzijdige showroom in Beneden-Leeuwen.

5. Kalfire W71/62F moderne liftdeurhaard

Wanneer u op zoek bent naar een luxe houthaard die van alle gemakken is voorzien, zit u goed bij Kalfire. De Kalfire W71/62F is een moderne liftdeurhaard met een bijna vierkant vuurzicht. Het geheim van de schone ruit bij deze Kalfire-haard is een innovatie die al jaren geleden ontwikkeld is. De haard laat continu een smalle strook lucht voor het glas naar beneden vallen. Deze luchtstroom houdt de ruit langer schoon. De Kalfire W71/62 F kost zonder installatie tussen de € 5.000,- en € 5.500,-. Deze Kalfire staat niet in onze showroom, maar wel vindt u bij ons vergelijkbare modellen. 

6. Geniet van vuur met de Jotul F163

De Jotul 163 is een kachel die al jaren in onze top 10 staat. Het ene jaar wat hoger dan het andere jaar, maar het blijft een topper. Deze populaire vrijstaande kachel is een echte eyecatcher voor uw woning. Doordat het vuur zichtbaar is van meerdere kanten, kunt u volop genieten van het prachtige vlammenspel. Het model is ook perfect voor plaatsing in een hoek. De Jotul F163 kost zonder installatiekosten tussen de € 2.700,- en € 3.000,-. Brandend in onze showroom!

7. Dik Geurts Folke vrijstaande houtkachel

De nummer 7 van onze top 10 houtkachels is de Dik Geurts Folke. Deze houtkachel met ronde vormen is een tijdloze toevoeging voor uw interieur. De drie ruiten maken dat u vanuit iedere hoek van de kamer zicht heeft op het vlammenspel. Het houtvak onder de stookkamer is ideaal om houtblokken in op te bergen. Deze Dik Geurts Folke houtkachel kost zonder installatie zo'n € 3.500,-. Ook de Dik Geurts Folke vindt u brandend in onze showroom. 

8. Kalfire W66-48S prachtige inbouw houthaard

Deze Kalfire houthaard is vergelijkbaar met de nummer 5 uit deze houtkachel top 10. De Kalfire W66/48S is een moderne haard, voorzien van de nieuwste technieken. U heeft perfect zicht op het vuur omdat kaders ontbreken. De Kalfire W66/48S kost zonder installatiekosten tussen de € 7.000,- en € 7.500,-. U vindt een vergelijkbaar product in onze uitgebreide showroom. 

Vind de beste houtkachels bij Harlekijn.

9. Dik Geurts Instyle Tunnel als roomdivider

Met de Dik Geurts Instyle Tunnel kunt u van twee kanten genieten van hetzelfde vuur en heerlijke warmte. Deze tunnelhaard is ideaal te plaatsen als roomdivider en fungeert op die manier als sfeervolle scheiding in de ruimte. De Dik Geurts Instyle Tunnel kost zonder installatie tussen de € 3.500,- en € 4.000,-. Een vergelijkbaar product is te vinden in onze showroom. 

10. Kalfire W85-40F inbouw houthaard

De Kalfire W85-40F is een horizontale fronthaard van Kalfire. Een haard van topkwaliteit, voorzien van de nieuwste technieken, waar u jaren van kunt genieten. Ontdek het levendige vuur en de heerlijke warmte van deze Kalfire inbouwhaard. De haard kost zonder installatiekosten tussen de € 4.700,- en € 5.100,-. Ook deze Kalfire houthaard is brandend te bewonderen in onze showroom!

Hoe kies je nu de beste houtkachel?

De beste houtkachel is een houtkachel die aansluit bij uw wensen en woning. Bedenk goed wat u belangrijk vindt aan een kachel. Front vuurzicht? Driezijdig vuurzicht? Een hangende kachel, inbouw of vrijstaand? Hoe is uw warmtevraag? Zoekt u een houtkachel als bijverwarming? Of is deze als hoofdverwarming bedoeld? Allemaal vragen waar u vast over na kunt denken voor u het gesprek aangaat met onze adviseur. Tijdens het adviesgesprek zullen we hier verder op ingaan en aangeven welke haard of kachel het beste aansluit bij uw wensen. 

Benieuwd? Breng een bezoek aan onze showroom

Wilt u meer weten over onze houtkachels? Wilt u bepaalde houtkachels uit onze top 10 zien? U bent van harte welkom in onze uitgebreide en veelzijdige showroom in Beneden-Leeuwen. Wij gaan graag samen met u op zoek naar een houtkachel of houthaard die bij u past. Wij helpen u graag!

Bekijk hier onze houthaarden Klik hier voor de showroompagina