Bij Harlekijn vindt u meer dan 400 houtkachels en houthaarden waar u uit kunt kiezen. Zorgt zo’n uitgebreid assortiment voor keuzestress? Misschien vindt u in onze houtkachel top 10 wel de perfecte kachel!

Wat is een goed merk houtkachel?

Bij Harlekijn verkopen we alleen kwaliteitskachels. Wij hebben vertrouwen in de merken die wij voeren. Nieuwe merken worden dan ook pas toegevoegd na gedegen onderzoek. Wat is een goede houtkachel? Enkele merken die u bij ons vindt zijn Kalfire, Dik Geurts, Contura, Barbas en Jotul. Bent u op zoek naar een vrijstaande kachel of een inbouwhaard? Bij ons vindt u de beste houtkachels. Ga daarom het gesprek aan met één van onze adviseurs en laat u adviseren. Wij geven u graag persoonlijk advies. Wanneer u kiest voor een houtkachel is het erg belangrijk om op de juiste manier te stoken. Stoken doet u het beste via de Zwitserse Methode. Bij aankoop van een houthaard of houtkachel bij Harlekijn krijgt u een gratis stooktraining cadeau. 

Lees hier meer over de Zwitserse Methode

Vraag ons Houtkachel Magazine aan

Wilt u meer weten over een Houtkachel van Harlekijn? Voer uw e-mail adres in om ons magazine te downloaden

Welke houtkachel moet ik kopen?

Heeft u nog geen idee waar uw voorkeur naar uitgaat? Speciaal voor u hebben we onze top 10 houtkachels op een rijtje gezet. Bekijk de kachels van onze houtkachel top 10 en ontdek van welk model uw hart sneller gaat kloppen. Wanneer u uw voorkeuren duidelijk heeft, kunt u het gesprek aan gaan met onze adviseur. Maar ook als u na het lezen van het artikel er nog niet helemaal uit bent, bent u natuurlijk van harte welkom in onze 1.500m2 showroom in Beneden-Leeuwen. Een groot aantal houtkachels uit de houtkachel top 10 staan (brandend) opgesteld in de showroom.  

Klik hier voor alle houtkachels

Kachels uit de houtkachel top 10

  1. Dik Geurts Instyle 700 perfect ter vervanging van open haard

Het afgelopen jaar hebben we een groot aantal open haarden mogen vervangen door een inzethaard. De populairste haard bij renovatie is de Dik Geurts Instyle 700. Niet verwonderlijk want de haard is net wat makkelijker te plaatsen dan een inbouwhaard en heeft in veel gevallen de juiste afmetingen. Natuurlijk kan de haard ook perfect geplaatst worden in nieuwe situaties!

  1. Contura 556 Style stoere vrijstaande houtkachel

De eerste vrijstaande houtkachel uit deze top 10 staat op de tweede plaats. Waarom kiezen voor een vrijstaande kachel in plaats van een inbouwhaard? Een vrijstaande kachel is in de meeste gevallen een goedkopere optie en heeft een totaal andere uitstraling. De Contura 556 Style is een stoere houtkachel met ronde vormen en een grote ruit. Een echte topper!

  1. Barbas Unilux 67 stoere inbouwhaard met brede kaders

Wanneer u houdt van stoere kachels, maar liever een inbouwhaard wilt, dan is de Barbas Unilux 67 een uitstekende keuze. De brede kaders zorgen voor een stoere uitstraling. Dankzij de grote ruit gaat de aandacht uit naar het vuur en kunt u heerlijk wegdromen bij het levendige vlammenspel.

  1. Dik Geurts Instyle Corner Slim 660/495 inbouwhaard

Vergelijkbaar met de nummer 1, maar met net andere afmetingen en een ietwat andere uitstraling. De Dik Geurts Instyle Corner Slim 660/495 is ook een uitstekende haard voor renovatie. Wederom met brede kaders voor een stoer uiterlijk.

  1. Kalfire W71/62F moderne liftdeurhaard

Wanneer u op zoek bent naar een luxe houthaard die van alle gemakken is voorzien, zit u goed bij Kalfire. De Kalfire W71/62F is een moderne liftdeurhaard met een bijna vierkant vuurzicht. Het geheim van de schone ruit bij deze Kalfire-haard is een innovatie die al jaren geleden ontwikkeld is. De haard laat continu een smalle strook lucht voor het glas naar beneden vallen. Deze luchtstroom houdt de ruit langer schoon.

  1. Dik Geurts Instyle Triple driezijdige houthaard

De derde Dik Geurts uit deze top 10, dit keer een driezijdige variant. Heeft u een open haard en wilt u deze laten vervangen door een driezijdige haard? Misschien is de Dik Geurts Instyle Triple de juiste keuze voor u. Ook met deze Dik Geurts geniet u van een heerlijke warmte en prachtig vuurzicht.

Beste houtkachels bij Harlekijn.

  1. Altech Nobles compacte speksteenkachel

De Altech Nobles is een compacte houtkachel die bekleed is met speksteen. Het speksteen houdt de warmte langer vast en stoot die langzaam af. Op die manier is de warmte ook nog voelbaar als het vuur (net) gedoofd is. De bescheiden formaten van deze kachel maakt dat de kachel perfect te plaatsen is onder een bestaande schouw.

  1. Jotul 163 vrijstaande kachel met 3-zijdig vuurzicht

De Jotul 163 is een kachel die al jaren in onze top 10 staat. Het ene jaar wat hoger dan het andere jaar, maar het blijft een topper. Deze populaire vrijstaande kachel is een echte eyecatcher voor uw woning. Doordat het vuur zichtbaar is van meerdere kanten, kunt u volop genieten van het prachtige vlammenspel. Het model is ook perfect voor plaatsing in een hoek.

  1. Kalfire W66/48S schitterende inbouwhaard

Deze Kalfire houthaard is vergelijkbaar met de nummer 5 uit deze houtkachel top 10. De Kalfire W66/48S is een moderne haard, voorzien van de nieuwste technieken. U heeft perfect zicht op het vuur omdat kaders ontbreken.

Vind de beste houtkachels bij Harlekijn.

  1. Dik Geurts Folke kachel met houtvak

De hekkensluiter van onze top 10 houtkachels is de Dik Geurts Folke. Deze houtkachel met ronde vormen is een tijdloze toevoeging voor uw interieur. De drie ruiten maken dat u vanuit iedere hoek van de kamer zicht heeft op het vlammenspel. Het houtvak onder de stookkamer is ideaal om houtblokken in op te bergen.

Wat is de meest efficiënte houtkachel?

Wanneer u zoekt naar een goede houtkachel, is het belangrijk om te kijken naar een kachel die past bij uw woning en warmtevraag. Niet iedere houtkachel is geschikt voor elke woning. Wat zijn uw wensen? Zoekt u een houtkachel met een hoger rendement? Een kachel met een robuuste uitstraling? Hoe is uw warmtevraag? Leg dit neer bij één van onze adviseurs en wij gaan samen op zoek naar de meest efficiënte houtkachel voor uw woning! Een persoonlijk advies waarbij gelet wordt op uw wensen en natuurlijk de mogelijkheden in uw woning. Welke houtkachel past het beste bij u? Wij helpen u graag. Zo weet u zeker dat u een juiste keuze maakt en binnenkort kan genieten van een sfeervol vuur en heerlijke warmte van uw eigen houtkachel.

Bekijk hier onze houthaarden Klik hier voor de showroompagina