Met een hoogrendement houtkachel profiteert u op een milieubewuste manier van heerlijke warmte. Wanneer u op de juiste manier stookt, bespaart u op de stookkosten. Waar moet u op letten bij de aanschaf van een EcoDesign houtkachel? Wij vertellen u daar graag meer over! 

Welke houtkachel heeft het hoogste rendement? 

Bij de aanschaf van een haard of kachel speelt het rendement een grote rol. Het rendement geeft de energieprestatie van een kachel weer. Het rendement van een houtkachel geeft de hoeveelheid warmte weer die de kachel oplevert per kilo verbrand hout. Dus hoe hoger het rendement, des te minder hout heeft u nodig om dezelfde warmte te krijgen als met een kachel met een lager rendement. Welke houtkachel heeft het hoogste rendement? Dat is een HR houtkachel, beter voor het milieu én uw portemonnee! In ons uitgebreide assortiment vindt u verschillende soorten HR houtkachels. Zo is er altijd eentje te vinden die past bij uw wensen en interieur. 

Vervang uw oude kachel met een EcoDesign houtkachel

Heeft u een oude gesloten houthaard of een open haard, ga dan na wat het rendement van dit verouderde toestel is. Misschien schrikt u wel hoeveel hout er doorheen gaat om het warm te krijgen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden om uw oude model te vervangen met een EcoDesign houtkachel? Bezoek onze showroom en ontdek onze moderne houtkachels. Wist u dat u met een nieuwe HR houtkachel ongeveer twee keer zoveel rendement behaalt als met een oud model? Een open haard levert vaak maar een rendement van 10%, de meest milieuvriendelijke houtkachels halen een rendement van meer dan 80%! Dat is ook de reden dat wij bij Harlekijn geen open gestookte haarden verkopen. 

Milieuvriendelijke houtkachels

Vraag ons Houtkachel Magazine aan

Wilt u meer weten over een Houtkachel van Harlekijn? Voer uw e-mail adres in om ons magazine te downloaden

EcoDesign houtkachel met de nieuwste technieken 

De houtkachels in ons assortiment worden continu verbeterd. De fabrikanten komen steeds met nieuwe technieken om zo het rendement van de houtkachels verder op te krikken. We hebben zelfs houtkachels in ons assortiment met een rendement van 85- 90%! In deze houtkachels worden verschillende materialen gebruikt om de warmte langer vast te houden en op een aangename manier geleidelijk af te geven. Zo kunt u langer genieten van een heerlijke warmte. Wilt u dat ook voor uw woning? U heeft keuze uit een vrijstaande houtkachel of inbouw. 

Soorten houtkachels

Welke HR houtkachels zijn er bij Harlekijn?

Het rendement van onze houtkachels begint bij 75%. Wilt u een houtkachel met een uitzonderlijk hoog rendement? Wanneer we ons concentreren op de meest milieuvriendelijke, brandende houtkachels in onze showroom, hebben we de Dik Geurts Instyle Triple low, de Kalfire W85-40f en de Spartherm Selection Passo XS

De Dik Geurts Instyle Triple low is een driezijdige, inbouw houtkachel gemaakt van staal. Dankzij de drie ramen, kunt u van meerdere kanten genieten van het sfeervolle vuurbeeld. Doordat de kachel is voorzien van een warmte reflecterend infraroodglas, heeft de kachel een rendement van maar liefst 88%! 

Kalfire houtkachel met hoog rendement

Schitterende EcoDesign houtkachel met liftdeur van Kalfire

Genieten bij een knapperend houtvuur? Dat kan met de W85-40F van Kalfire. Deze moderne liftdeurhaard is voorzien van de modernste technieken. Bij deze haard heeft u de keuze uit drie verschillende achterwanden: skamol, design en skamellen. Zo kunt u de haard creëeren die het beste bij uw interieur past. 

De Spartherm Selection Passo XS Style heeft een maximaal vermogen van 6,5 kW. Ideaal voor een moderne en goed geïsoleerde woning. Met een rendement van 84% kunt u de kamer verantwoord verwarmen. De kachel is verkrijgbaar in verschillende kleuren, namelijk nero, titaan, parelwit, wit en lichtgrijs. Welke kleur past het beste bij uw interieur? 

Welke houtkachel sluit aan bij u en uw woning? 

Vindt u het moeilijk om een keuze te maken? Natuurlijk bent u van harte welkom in onze showroom. Daar kunt u uw wensen kenbaar maken en vertelt onze adviseur welke houtkachels aansluiten bij uw wensen. U bent niet de eerste die een houtkachel bij ons koopt! Wij hebben zelfs een top 3 van best verkochte houtkachels in onze showroom. 

Top 3 houtkachels

Kalfire milieuvriendelijke houtkachel

Vier pijlers voor goed gebruik van uw houtkachel

Koopt u een EcoDesign houtkachel? Dan is het belangrijk om niet alleen op het rendement van het toestel te letten, maar op onze 4 pijlers:

Kies een EcoDesign houtkachel die aansluit bij uw woning

Een EcoDesign houtkachel met een rendement van meer dan 80%, dat klinkt toch geweldig? Waarom zou iemand nog gaan voor een houtkachel met een lager rendement? Daar komt onze kennis goed van pas. Het belangrijkste wanneer u een haard of kachel koopt, is dat deze aansluit bij uw warmtevraag én uw woning. In een kleine ruimte kunt u niet een grote kachel met een hoog rendement plaatsen. Als u dat doet, wordt het namelijk veel te warm in de kamer. Onaangenaam warm. Kies daarom niet voor de kachel die op papier het beste lijkt, maar kies voor de kachel die past bij uw woning. Onze adviseur helpt u graag bij het vinden van een houtkachel die aansluit bij uw wensen. Wij hopen u binnenkort te begroeten in onze sfeervolle en uitgebreide showroom in Beneden-Leeuwen.