"Een gevalletje van keuzestress", lacht Daphne van Geel. Zij en haar man Wim hebben gekozen voor een gashaard én een inbouwhaard in hun woning. Zo kunnen zij genieten van het beste van twee werelden.

"Een houthaard geeft het mooiste vuur"

"Als je het goed bekijkt, is het helemaal niet zo gek om twee haarden te hebben. Met een houthaard krijg je namelijk het mooiste vuur en de gashaard hebben we om snel en eenvoudig een vuur te creëren", vertelt Daphne. Wim en Daphne hebben een tijdje terug een jaren '30 woning gekocht met authentieke elementen. De woonkamer is lang en smal en in het midden zaten vroeger glas-in-lood deuren als scheiding. "De vorige bewoners hebben deze er, jammer genoeg, uitgesloopt. Om toch de sfeer van de jaren '30 terug te halen, hebben wij hier stalen deuren geplaatst. Toch de deuren, maar wel een moderne variant. Glas-in-lood hebben we nog wel in ons huis, namelijk boven de ramen. Wij vinden dat er heel sfeervol uitzien." 

"De houthaard is krachtig en geschikt voor oudere woningen"

"Wanneer je kijkt naar onze woning, is een houtkachel passend. Wij hebben gekozen voor een inbouw houthaard van Barbas, namelijk de Barbas Unilux 6-67. Deze haard is krachtig en daardoor ook heel geschikt voor oudere woningen. De houthaard brandt vooral in het weekend. Dan nemen we echt de tijd om de kachel aan te steken en genieten we ontzettend van het knapperende haardvuur." 

Hoewel Wim en Daphne echte liefhebbers van een houtvuur zijn, hebben zij bij de eettafel een gashaard van Faber laten plaatsen. "Ik houd ontzettend van koken en uitgebreid dineren. Onze tafel zit regelmatig vol met familie en vrienden. Zo gezellig! En een vuur maakt het dan echt af. Met 1 druk op de knop is de gashaard aan en kan het genieten beginnen. Lekker snel en toch minstens zo sfeervol als onze houthaard."

"Met de gashaard kunnen we snel en eenvoudig genieten"

Of mensen soms verbaasd zijn wanneer ze twee haarden zien? "Jazeker. Maar wanneer we onze filosofie erachter uitleggen, dan begrijpt iedereen het. De ene haard is optimaal genieten van echt vuur, de ander voor het eenvoudige genieten. En bovendien zaten er ook twee haarden in de woningen. Dus echt vreemd is het niet." Wim en Daphne hebben heel wat werk moeten verzetten om tot dit eindresultaat te komen.

"De monteurs werkten heel netjes en snel"

Over Harlekijn zijn Wim en Daphne zeer tevreden, al vanaf het eerste moment dat ze de showroom binnen liepen. "We konden rustig even kijken en daarna gingen we het gesprek aan met adviseur Ruud. Hij liet ons verschillende mogelijkheden zien en konden zo kiezen wat het beste bij ons paste." Een aantal weken nadat ze de keuze voor een gashaard en houthaard hadden gemaakt, kwamen twee monteurs langs om alles te installeren. "We woonden toen nog niet in het huis, dus de mannen konden lekker hun gang gaan. Het is natuurlijk zo dat twee haarden plaatsen meer werk is dan 1 haard. Maar de mannen hebben heel netjes en toch snel gewerkt. Binnen 4 dagen was alles klaar en konden we de muren sauzen."

"We stoken hout via de Zwitserse Methode"

Wim en Daphne wonen nu een half jaar in hun woning en genieten bijna dagelijks van een mooi vuurtje. "Hebben we weinig tijd? Dan gaat de gashaard aan. Willen we genieten van een echt authentiek vuur? Dan steken we de houthaard aan. Natuurlijk via de Zwitserse Methode. We hebben in de showroom van Harlekijn namelijk ook een stookavond bijgewoond waar we te horen kreeg hoe we het beste vuur konden stoken. En het werkt perfect! Een schitterend vlambeeld en vrijwel geen rookontwikkeling. Echt petje af voor alle medewerkers van Harlekijn! De haarden maken onze woning compleet en het is heerlijk om weg te dromen bij een sfeervol haardvuur."

Ontdek de mogelijkheden in onze showroom

Bent u benieuwd wat er mogelijk is in uw woning? Twijfelt u over de aanschaf van een houthaard of gashaard? Ga het gesprek aan met onze adviseur in de showroom en laat u informeren over de verschillende opties. Ook gas is nog steeds een goede keuze. Vrijwel alle gashaarden in ons assortiment kunnen geleverd worden met propaangas of kunnen worden omgebouwd naar propaangas wanneer uw woning gasloos wordt.  

Alvast meer lezen?