Een overvol stroomnet door de verduurzaming zorgt voor problemen. Het stroomnet kan die veranderingen niet aan en is niet gemaakt voor deze veranderingen. En het einde is niet in zicht! Er komen nog steeds meer zonnepanelen bij en ook de plaatsing van warmtepompen gaat door met als gevolg meer stroomuitval. Hoe kunt u het warm houden bij meer stroomuitval? Wij hebben de stroomuitval oplossing!

Waarom verwacht men meer stroomuitval?

Er wordt meer stroomuitval verwacht vanaf 2026 doordat ons stroomnet vol zit. Er zijn te weinig technici om het stroomnet aan te pakken en klaar te maken voor de (nabije) toekomst. Huishoudens zullen hierdoor vaker te maken hebben met meer stroomuitval. Door de verduurzaming zijn we meer afhankelijk van elektriciteit. Bijna alles gaat tegenwoordig op elektriciteit; koken, auto opladen en ook de vloerverwarming wordt door middel van de warmtepomp (elektriciteit) aangestuurd. Onze infrastructuur is verouderd en kan deze veranderingen niet aan. Nieuwbouwhuizen worden gebouwd en opgeleverd met zonnepanelen en warmtepomp, dus de verduurzaming gaat gewoon door terwijl ons stroomnet de wijzigingen nu al niet meer aan kan!

Vraag ons Toekomst Magazine aan

Wilt u meer weten over de toekomst van de haard en de kachel? Voer uw e-mail adres in om ons magazine te downloaden

Duurzame alternatieven voor stroomuitval

Wanneer de stroom uitvalt, wordt er geen elektriciteit geleverd en dus ook geen warmte gegenereerd wanneer u een warmtepomp heeft. Is er een alternatief om het toch lekker warm te hebben zonder afhankelijk te zijn van stroom? Jazeker! Een houtkachel of houthaard werkt geheel onafhankelijk van het stroomnet en kan dus gewoon gebruikt worden bij meer stroomuitval. Bent u bang voor stroomuitval in de toekomst? Onderzoek dan vast de mogelijkheden van een houtkachel of houthaard bij u thuis.

Klik hier voor onze houtkachels

De voordelen van houtkachels

Wanneer u kiest voor een houtkachel, wat zijn dan de voordelen?

  • Onafhankelijk van elektriciteitsnetwerk
  • Heerlijke warmte
  • Gezellige en sfeervol
  • Hernieuwbare energiebron
  • Kostenbesparend bij goed gebruik
  • Zelfvoorzienend

Wat zijn de voordelen van een houtkachel? Ontdek het bij Harlekijn kachels.

Types houtkachels en hun efficiëntie

Wanneer wij spreken over houtkachels en houthaarden, hebben wij het niet over de authentieke (open) gestookte haarden zonder ruit. Wij hebben het over moderne haarden die voldoen aan de milieueisen die nu gelden. Al onze houtkachels voldoen aan de EcoDesign richtlijnen. Dat betekent dat de uitstoot van fijnstof niet meer is dan 40 mg per kubieke meter. In de praktijk zitten onze houtkachels op gemiddeld 20 mg uitstoot per kubieke meter. Daarnaast hebben onze houtkachels een rendement van tenminste 75%. De focus ligt bij deze haarden op energie-efficiëntie en verminderde emissies.

Klik hier voor de EcoDesign richtlijnen

Milieuvriendelijkheid van houtkachels

Zoals u hierboven al hebt kunnen lezen voldoen onze moderne houtkachels en houthaarden aan strenge eisen en zijn deze toestellen een stuk milieuvriendelijker dan oude houtkachels of open gestookte houthaarden. Wanneer u de kachel op de juiste manier gebruikt, beperkt dit de uitstoot. Laat daarom de schoorsteen ieder jaar vegen door een goede schoorsteenveger, laat uw kachel onderhouden en zorg ervoor dat u op de juiste manier stookt. Dat betekent stoken volgens de Zwitserse Methode.

Lees hier meer over de Zwitserse Methode

Stoken volgens de Zwitserse Methode.

Regelgeving en certificeringen voor houtkachels

Onze houtkachels en houthaarden voldoen aan de EcoDesign richtlijnen. Daarnaast zorgen onze gecertificeerde monteurs voor een juiste installatie. Zo weet u dat u optimaal kunt genieten van de warmte en heerlijke sfeer van uw houthaard of houtkachel!

Toekomstige vooruitzichten: houtkachels als standaardoplossing?

Door te kiezen voor een houthaard of houtkachel bent u niet afhankelijk van het stroomnet. Bij meer stroomuitval kunt u blijven genieten van warmte en daarnaast is er ook nog eens de unieke sfeer van houtvuur. Ongekend en ongeëvenaard. Of wij houtkachels zien als standaardoplossing? Het is zeker de moeite waard om de mogelijkheden bij u thuis samen te bekijken. Maak daarom een afspraak bij één van onze adviseurs en wij zullen u eerlijk advies geven over uw persoonlijke situatie.

Meer stroomuitval? Kies voor een houtkachel!

Conclusie

Wilt u bij meer stroomuitval niet afhankelijk zijn van het stroomnet? Dan is het verstandig om een houtkachel of houthaard te laten installeren door Harlekijn haarden en kachels. Maak een afspraak en neem tekeningen en/of foto’s mee van de huidige situatie. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden van een houtkachel of houthaard bij u thuis. Wij hebben een ruim assortiment houthaarden en houtkachels. Zo is er altijd een model te vinden dat aansluit bij uw wensen en woning. Bel met 0487 – 594860 om een afspraak te maken. Wij hopen u binnenkort te begroeten in de 1.500m2 showroom in Beneden-Leeuwen.

Bekijk hier onze houtkachels Klik hier voor de showroompagina